Merel in Frankrijk: ‘Ik was bang om te verdwalen’

Derdejaars journalistiekstudent Merel Revet studeert tot de zomer in Parijs. Voor win’ doet ze verslag van haar belevenissen.

Ik heb een bijbaantje als fietsgids! Een aantal weken geleden zag ik een vacature voor fietsgids voorbijkomen op Facebook en ik heb meteen gesolliciteerd. Binnen een week mocht ik langskomen om mee te fietsen met een tour en inmiddels mag ik mezelf ook ‘gids’ noemen. Dus nu fiets ik meerdere keren per week door de Franse hoofdstad met Nederlandse toeristen, terwijl ik ze van alles vertel over de geschiedenis van de stad, de gebouwen en de tofste hotspots.

Gebruikt als bordeel
De eerste keer dat ik met een groep door Parijs fietste, vond ik eerlijk gezegd behoorlijk spannend. Zou ik niet verdwalen en kloppen de feiten uit mijn verhaal wel? Uiteraard heb ik vóór mijn eerste tour regelmatig mijn teksten geoefend. Al mijn vrienden zijn inmiddels op de hoogte van het feit dat die grote, glazen piramide voor het Louvre deze maand dertig jaar is geworden en dat Palais Royal een paar jaar als bordeel gebruikt is.

Mijn eerste tour was op een zaterdagochtend en gelukkig waren er vrij weinig mensen op straat. Ik maakte me zorgen of we wel op tijd terug zouden zijn, maar uiteindelijk bleek dat we juist veel te snel hadden gefietst. Oeps! Ik denk dat het kwam doordat de wegen ontzettend rustig waren en alle stoplichten stonden op groen stonden.

Mijn eigen groepje toeristen
Gelukkig fietste mijn werkgever met ons mee om te zorgen dat we niet verdwaalden, en om af en toe bij te springen op het moment dat ik een aantal feiten vergat. Uiteindelijk ging alles redelijk goed. Ik kijk er naar uit om binnenkort voor het eerst met mijn eigen groepje toeristen op pad te gaan! Dus mocht je een tripje naar Parijs op de planning hebben staan, kom gerust een rondje fietsen met Paris by Bike.

Groetjes, Merel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *