Merel in Frankrijk: ‘Over drie weken al zomervakantie’

Derdejaars journalistiekstudent Merel Revet studeert tot de zomer in Parijs. Voor win’ doet ze verslag van haar belevenissen.

Voordat ik naar Frankrijk vertrok was ik me ervan bewust dat het hier niet zo’n ingewikkeld semester zou worden. Over het algemeen zijn universiteiten niet zo heel streng tegenover buitenlandse studenten en de Erasmus-ervaring gaat niet alleen over studeren. Dat ik vrij weinig lessen zou hebben zag ik aankomen, maar dat het semester zó kort zou zijn komt wél als een verrassing.

Zomervakantie in zicht
Het is begin april en de zomervakantie is in zicht. En dan bedoel ik niet over drie maanden, nee, al over iets meer dan drie weken! Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar op 25 april heb ik mijn laatste lesdag in Frankrijk. Dat betekent dat mijn gehele semester nog geen vier maanden heeft geduurd en ik daarna ruim vier maanden vrij ben!

In mei heb ik nog wel twee tentamens maar halverwege de maand is het allemaal voorbij. Een deel van mijn vrienden vertrekt dan ook weer richting hun thuisland en slechts een klein groepje blijft achter.

Final exams
Waar het semester dus eigenlijk net begonnen is, ben ik nu al bezig met het afronden van vakken en het plannen van mijn zomer. Mijn eerste final exam heb ik inmiddels behaald en er staan er nog vijf op de planning. Het merendeel is projecten en in grote lijnen is alles af. Best onrealistisch eigenlijk.

Ik heb ervoor gekozen om de gehele zomer in Parijs te blijven. Genieten van een zomer in the city, leuke dingen doen met de vrienden die hier nog zijn. Zin in!

Wil je meer lezen over Merels leven in Parijs? Kijk dan op www.merellisanne.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *