Van holografische kookhulp tot VR-schietbaan

Studenten van de opleiding hbo-ict presenteren vandaag de projecten waaraan ze het afgelopen semester keihard hebben gewerkt, tijdens het halfjaarlijkse event Winnovation.

Op X1 en X2 staan donderdag 17 januari standjes van ongeveer 75 groepjes derde- en vierdejaars. Zij hielden zich het afgelopen halfjaar bezig met de meest uiteenlopende ict-projecten. Enkele voorbeelden: zes studenten bouwden een applicatie voor de Hololens die gebruikers helpt tijdens het koken met holografische instructiebeelden, een ander groepje ontwikkelde een webapplicatie waarmee iedereen z’n eigen prefab-schuur kan ontwerpen en weer een ander groepje werkte aan een serious game voor de politieacademie: een virtual reality-schietbaan waarmee agenten kunnen oefenen met schieten en het gebruiken van hun dekking.

Ilja Clabbers, opleidingsmanager van hbo-ict is blij dat de Winnovation terug is in het X-gebouw. “Afgelopen keer vond het event plaats in de lobby tussen X en T, daar hadden we wat minder ruimte waardoor het eigenlijk iets te druk was.”

Winnovation is binnen vijf jaar uitgegroeid van een kleinschalige bijeenkomst van een handjevol groepjes als eindpresentatie van één keuzesemester tot een event waar naast studenten en docenten ook opdrachtgevers, externe relaties en pers zich laat zien. Clabbers: “Het past goed bij onze visie: wees trots op wat je doet.” (WvE)

Archieffoto: Jeroen Schaaphok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *