Slimste docent wil studievereniging

Docent Erik Meij is tijdens de Nationale Avond van de Chemie gekroond tot Slimste Scheikundige. Het prijsgeld gaat hij gebruiken voor een studievereniging voor LVO Scheikunde en Natuurkunde.

Erik was tijdens die chemieavond de slimste tijdens een scheikundequiz, na eerder dit jaar al een voorronde te hebben gewonnen.

Tien eerstejaars vergezelden hem en testten onderweg in de trein nog even zijn kennis. “Ze vroegen bijvoorbeeld waar de naam van het element Actinium vandaan komt”, vertelt Erik. “In de trein wist ik het antwoord niet, maar mijn studenten gaven me het antwoord. Die avond kwam die vraag letterlijk terug in de quiz; een beetje geluk moet je hebben.”

Erik won 1150 euro met de quiz, dat bedrag gaat hij gebruiken voor het opzetten van een studievereniging voor de opleidingen LVO Scheikunde en Natuurkunde, van waaruit een breed scala aan activiteiten zal worden georganiseerd. Doel? Studenten meer bagage meegeven én daarnaast de saamhorigheid binnen de opleidingen versterken.

“Docent worden is groeien en jezelf ontwikkelen. Als je naar lezingen luistert, naar musea gaat, als je discussieavonden organiseert, dan draagt dat bij tot een bredere ontwikkeling. Maar natuurlijk hoort samen een biertje drinken ook bij een studievereniging.” (WvE)

Fotograaf: Nils van Houts

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *