Lieve Nikky: ‘Mijn !@#$%& huisgenoot’

Overspannen door de studiedruk, aan de drank of ruzie met je huisgenoten? Lieve Nikky weet raad en helpt bij al je problemen!


Lieve Nikky,
Ik zit een jaar in Rome voor mijn studie. Tot nu toe heb ik echt de tijd van mijn leven: studeren met andere internationale studenten, partyhardy en veel gezelligheid! Er is alleen een probleem: mijn !@#$%& huisgenoot. Ze houdt zich niet aan onze schoonmaakafspraken en omdat ik een keer te luid een serie heb zitten kijken heeft ze me van het internet afgegooid! Hopelijk kun jij mij helpen. Ciao e grazie mille!
Anouck (student HRM)

Beste Anouck,

Bella Roma, la città dell’amore, en voor jou ook de stad van de !@#$%& huisgenoot.

Ik kan me nog herinneren dat ik er vroeg uit moest vanwege stage, terwijl mijn buurvrouw tot 01.30 muziek wilde luisteren… Aan de andere kant was ik weer een ster in het laten staan van mijn ranzige afwas, #guiltystudent! Conclusie: we waren allebei niet de ideale huisgenoot. Dus voordat je haar op z’n Romeins voor de leeuwen gooit en je duim naar beneden wijst, moet je ook naar jezelf kijken. Misschien vindt zij bepaalde dingen van jou wel net zo irritant.

De eerste stap is om je Italiaanse temperament om te zetten in nuchterheid d’Hollandia. Daarna klop je aan bij je buurvrouw en ga je in gesprek volgens het ‘paninimodel’. Onderste broodje: ‘Hoi Buuf, wat zie je er enig uit, het Romeinse leven doet jou wel goed. Ik heb chocola mee om samen gezellig op te eten.’ (Laat haar even vertellen over haar Romeinse avonturen.)

Mozzarella, tomaat, pesto: ‘Nog even over onze afspraken. Scuza voor mijn luide serie, volgende keer klop je maar aan, dan zet ik ‘m gelijk zachter. Wil jij mij dan de internetcode geven en letten op het schoonmaakrooster? Ik kijk netflix het liefst op een schone wc-bril.’ (Doe dit met een dikke knipoog.)

Bovenste broodje: ‘Dus die Romeinse scharrel van je, wat was zijn naam ook alweer en hoe zoent ‘ie?’ Problemen opgelost!

En als deze panini z’n werk niet doet (maar dat kan ik me eigenlijk echt niet voorstellen), kun je altijd nog verkassen naar een andere kamer, non worden in het Vaticaan of extra veel muntjes in de Trevifontein gooien met de wens dat je huisgenoot verandert in een schoonmaakdiva.

Con afetto ♥
Nikky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *