‘Ik hou van een professionele look’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Sjoerd Jaspers (22), tweedejaars Bouwkunde.

Jíj ziet er netjes uit!
“Ik draag bijna altijd pakken. Dit is het pak waar ik me het meest comfortabel in voel. Ik heb drie pakken, mijn eerste was zwart met een zwarte stropdas. Later kreeg ik meer stropdassen, ik heb er nu twintig à dertig. Ik zou graag nog een driedelig kostuum willen in navy blue.”

Wanneer is je liefde voor pakken ontstaan?
“In 2015. Toen ik klein was, was ik precies het tegenovergestelde van dit. Ik werkte vaak in mijn vaders werkplaats en vond nette kleren totaal niet praktisch. Blouses vond ik gedoe, al die knopen! Later ging ik me bezighouden met computers en techniek. Daardoor maakte het niet meer uit wat ik droeg; ik werd niet meer vies.”

Wat wil je uitstralen?
“In de series die ik keek, waaronder natuurlijk Suits, zag ik dat de coole personages pakken dragen. Ook zag ik succesvolle mensen die allemaal pakken aan hebben. Ik vond ik het professionaliteit uitstralen. Ik ben een serieus type en wil graag professioneel gezien worden, deze kleding past daarbij.”

Jouw stijl is anders dan die van de meeste studenten.
“Daar was ik snel aan gewend. Het heeft me nooit veel uitgemaakt wat anderen van mij denken. Ik ben ook niet zo met uiterlijk bezig, alleen een beetje met kleding. In het begin vroegen mensen waarom ik kostuums ging dragen. Later vonden ze het normaal en nu vinden ze het juist gek als ik géén pak aan heb!”

Lyanne Ederveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *