‘De concurrentie is moordend’

Max Delhaas, eerstejaars commerciële economie op Windesheim, genoot dit weekend van wat welverdiende rust. Hij heeft namelijk net voor de derde keer meegedaan aan het Europees Kampioenschap wakeboarden, dat in Egypte gehouden werd.

Wakeboarden? Is dat niet zoiets als surfen?

‘Niet helemaal. Je kan het meer vergelijken met snowboarden, maar dan op het water. Je houdt dan een lijn vast die vast zit aan een boot of – zoals ik – achter een soort kabelbaan. Bij wakeboarden gaat het vooral om de trucjes die je doet, en hoe moeilijker en mooier, hoe meer punten je binnenhaalt. Zolang je een zwemdiploma en veel doorzettingsvermogen hebt, kan iedereen dit doen.’

En je doet dit dus op Europees niveau?

‘Ja, dit is nu mijn derde EK, maar ik heb hiervoor ook al zeven NK’s gedaan. Het was echt zo gaaf; het weer was heerlijk en het was ook geweldig om te zien wat de écht grote jongens kunnen doen. Het was dus ook nog een heel leerzame ervaring.’

En hoe ging het?

‘Ik ben dit keer helaas niet in de prijzen gevallen, maar het ging best goed. Ik heb de trucs kunnen doen die ik wilde, maar in mijn categorie is de concurrentie moordend. Ik zal dus nog even goed door moeten trainen, vooral omdat wakeboarden een sport is waarbij je voornamelijk in je eentje traint zonder coach. Ik hoop dat ik het volgend jaar op het WK beter kan laten zien wat ik kan!’

Tekst: Joppe Varkevisser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *