Meldpunt huisjesmelkers voor studenten

Er komt een meldpunt voor studenten om uitbuitend gedrag van huisjesmelkers in Zwolle tegen te gaan. Maandagavond werd de motie ‘meldpunt huisjesmelker’ aangenomen door de Zwolse gemeenteraad.

Volgens voorzitter Anja Schuurman van het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) is dit een overwinning. “We willen dat studenten alle vormen van wangedrag van particuliere verhuurders kunnen melden. De concrete invulling moeten we nog met de gemeente, huurcommissies en het juridisch loket overleggen. We willen deze week al een paar knopen doorhakken.”

Bij de balie van het SOOZ komen regelmatig studenten klagen. “De verhuurders verhalen regelmatig extra kosten op studenten, terwijl dat niet mag. Een voorbeeld is achterstallig onderhoud in Zwolse studentenhuizen. (SP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *