Stoooooooooop!

Het was even schrikken voor studenten van de opleiding ruimtelijke ontwikkeling en mobiliteit. Niet omdat ze niet kunnen rijden, maar op de slipbaan ontdekten ze hoe lang het duurt voordat je stilstaat als je harder rijdt dan de toegestane snelheid.

De studenten deden mee aan het project ‘ik rijd beter’ dat de ongevalsrisico’s voor beginnende bestuurders moet verlagen. Verkeersongevallen waarbij jongeren betrokken zijn namelijk doodsoorzaak nummer één. Naast een noodstop maken op de slipbaan op de parkeerplaatsen achter het Z-gebouw konden studenten ook met een coach een praktijkrit maken om te leren anticiperen. Daarnaast werden workshops gegeven over wat alcohol en drugs met je rijgedrag doen. (SP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *