‘Rebecca is een forse, pittige vrouw’

Docente Engels Dawn Bullock gaat Windesheim verlaten voor een Weense musical.

Tanz der Vampire heet de musical, die in Duitsland en Oostenrijk al jaren heel populair is. Toen er audities werden uitgeschreven voor een jubileumvoorstelling in Wenen, haalden vrienden haar over om mee te doen. En met succes. Bullock: ‘Ik had nooit verwacht dat ik de rol zou krijgen!’

Dawn Bullock heeft nooit een “echte” musicalopleiding gevolgd. “Ik heb altijd iets met musical willen doen maar ik durfde er nooit écht voor te gaan. Zoiets kan nooit  m’n werk worden, dacht ik. Dus ben ik Engels gaan studeren en ben ik docent geworden – wat een prachtig vak is!’

Uiteindelijk was het een Masterclass met Pia Douwes die de doorslag gaf: ‘Zij heeft ervoor gezorgd dat ik écht ben gaan geloven in mijn kunnen – en toen dacht ik: ja, ik moét het doen!’ Tanz der Vampire, met muziek van Jim Steinman en gebaseerd op de film The fearless vampire killers van Roman Polansky, is al twintig jaar oud. Bullock: ‘Ik speel Rebecca, de moeder van Sarah, een meisje dat verleid wordt door de graaf van Krolock, een vampier. Het is een duistere musical. Rebecca is een forse, pittige vrouw. Dat forse postuur, dat heb ik wel en dat speelde bij de audities zeker een rol.’

Hoe lang zingt ze nog op Windesheim?  ‘Mijn contract loopt af op 1 september. De première in wenen is eind van de maand. Ik ben dol op lesgeven en heb hier altijd met groot plezier gewerkt. Maar musical bleef altijd mijn droom en ik ben ontzettend blij dat mensen als Pia, maar ook vrienden uit het vak, mij die duwtjes hebben gegeven waardoor dit nu mogelijk is. Nu kan ik echt gaan doen waar ik mijn hele leven van heb gedroomd.’ (MH)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *