Michelle: ‘D-day’

Deadlines en ik: we hebben nooit door één deur gekund. Eigenlijk kun je mijn deadlines vergelijken met een Jehova getuige. Je verstopt je onder de bank, achter het gordijn, onder de brievenbus, alleen maar in de hoop dat de Jehova getuige zonder praatjes je deur weer verlaat. En net op het moment dat je denkt dat het voorbij trekt en je weer op wilt staan, staat hij of zij voor het raam te wuiven. Ik ben degene die zich verstopt, de deadline is mijn Jehova getuige.02-Michelle ‘D-day’-win 17-01 juni 2017

Voor mijn gevoel sta ik op dit moment voor de grootste deadline van mijn leven. Het heet afstuderen. Blijkbaar heeft afstuderen tienduizend verschillende deadlines. Je kent het wel: een plan van aanpak, het voorleggen van je idee, de uitvoering, de eerste feedbackversie, de tweede, het moment van inleveren en de reparatieprocedure waar je stiekem van tevoren al rekening mee houdt. Tienduizend deadlines. En ik weet gewoon even niet meer waar ik moet beginnen.

Dus ik eet chips. Lekker goedkoop en super bevredigend. Ik kijk series van het begin tot het eind. Nooit geweten dat er nog zoveel verborgen crime series op Netflix staan. Ik spreek af met vrienden die ook aan het afstuderen zijn, om samen te klagen over het afstuderen. Dat we het zo druk hebben en of we niet beter kunnen stoppen met studeren en in een leuk café kunnen gaan werken. Om dezelfde avond weer op de bank te ploffen voor het vervolg van Temptation Island.

Afstuderen maakt van mij een obesitas monster. Ik heb honderden dingen op mijn to-do-lijstje staan, maar ben al moe op het moment dat ik mijn bed verlaat. Ik mag van mezelf geen leuke dingen doen, want dan voel ik me schuldig. Gevolg: ik kijk de hele dag naar het plafond in de hoop een antwoord op mijn hoofdvraag te vinden, stuur een mailtje naar een belangrijk persoon en vind dat ik als beloning de hele avond maar weer series mag kijken.

De afstudeerdeadline. Als de berg niet tot Mohammed komt, zal Mohammed tot de berg gaan. En ik heb geen tijd meer om verstoppertje te spelen, de berg moet beklommen worden.

Michelle van der Molen
is vierdejaars journalistiekstudent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *