‘Zwart is mijn happy kleur’

Lideweij Leen (21) is tweedejaars studente journalistiek, en woont op kamers in Zwolle. In haar kamer zijn veel aandenkens aan haar familie te vinden.

“Ik heb een bouwschets van een huis die mijn opa in 1945 heeft gemaakt toen hij op de technische school zat. Mijn opa betekende heel veel voor me. We hadden een heel goede band met elkaar, helaas is hij anderhalf jaar geleden overleden. We hadden thuis twee van zijn tekeningen, geloof ik, en deze vond ik de allermooiste.

Als aandenken aan mijn oma heb ik een aap. Ze woont sinds anderhalf jaar alleen en is altijd aan het breien. Een tijd geleden is ze begonnen met het breien van aapjes. In haar huis staan nu zeker driehonderd aapjes, en al haar buren, mijn vriendinnen en iedereen in mijn gezin heeft er minstens één. Ze zijn dus door het hele land te vinden!

Er hangt in mijn kamer ook een poster en een metalen bord van Nirvana. Ik ben een enorm groot fan. Ik luister al naar ze vanaf de brugklas. Ik zat zelfs in zo’n cliché emo-vriendengroepje zoals je ziet in films. De poster waar de hele band op staat, is mijn favoriet. Vooral omdat hij in zwart-wit is. Dat vind ik mooi! In zwart-wit is alles in balans. Het maakt de dingen wat eerlijker verdeeld. Zwart is mijn happy kleur.”

 

Daniel Joe Heemskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *