Buitenkant: ‘Met kleurboeken kom ik tot rust’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Ron Hesselink (24), tweedejaars journalistiek

Stoere look!11-Buitenkant -win 15-20 april 2017
“Dank je! Ik draag vooral grijs en zwart, met mijn kledingstijl zoek ik de rust die ik in mijn dagelijks leven mis. Ik heb als sessiemuzikant een onregelmatig leven, elk weekend ga ik op pad. Ik ben vaak ook nog druk in mijn hoofd, er komen bijvoorbeeld allerlei random gedachten in me op als ik ga slapen. Rust vind ik ook in kleurboeken voor volwassenen, daarmee kan ik mijn hoofd echt leegmaken.”

Wat is dat voor armband?
“Dit zijn tijgeroogstenen. Die staan voor creativiteit. Iedereen zou zijn creativiteit moeten laten zien! Binnen de lijntjes kleuren kan iedereen, maar buiten de lijntjes kan ook. Toen ik zeventien was, had iedereen zo’n Justin Bieber-kapsel. Ik wilde wat anders en liet mijn haar groeien. Dat vond ik ook veel stoerder!”

Ben je rebels?
“Ik volg zeker mijn eigen weg. Ik zie veel mensen die hun hart niet volgen, dat resulteert in ontevredenheid en depressie. Ik doe wat ik leuk vind: ik maak muziek en geef muziekles aan kinderen en volwassenen. En daar maak ik hen ook weer blij mee. Dat is superleuk om te doen!”

Janine Sterenborg
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *