‘Ik zong voor een volle theaterzaal’


Windesheim heeft een eigen podium op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Wat je op 5 mei kunt verwachten in dit Windesheim Theater? Onder anderen studente Jolien Damsma, zij treedt op van 13.10 tot 13.25 uur.

Eerstejaars sph-student Jolien Damsma zingt en begeleidt zichzelf op gitaar. Haar stijl? Americana met een vleugje folk, geïnspireerd door artiesten als Emmy Lou Harris en Joni Mitchell.

Wat kunnen we van je verwachten op 5 mei?Jolien Damsma
“Met mijn muziek wil ik mijn verhaal vertellen en anderen inspireren om hun hart te volgen. Om ergens naar te verlangen en daarvoor te gaan. Ik ben enthousiast en een echte dromer en dat breng ik ook over tijdens de nummers die ik speel. Twee zijn wat meer ingetogen, maar de derde is een country-achtig en supervrolijk nummer dat over vrijheid en avontuur gaat. Ook dat vrolijke gevoel wil ik overbrengen op het publiek.”

Ooit al voor een volle zaal gestaan?
“Karin Bloemen geeft tijdens haar theatertour in elk podium lokaal talent de kans om een nummer te zingen. Voor haar show in Steenwijk werd ik uitgekozen en mocht ik ‘You’ve got a friend’ van Carole King zingen voor een volle theaterzaal. Dat was fantastisch! Ik was daar helemaal op mijn plek.”

Tekst: Janine Sterenborg

Er zijn 2 reacties op «‘Ik zong voor een volle theaterzaal’»

  1. Jannie de Groot schreef:

    Ik zoek het adres of telefoonnummer van Jolien damsma om haar uit te nodigen. Wie helpt me?

  2. Wouter Emst van schreef:

    Beste Jannie,
    We hebben je vraag doorgespeeld naar Jolien.
    Wouter (redactie win’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *