Studenten kiezen beste begeleider

De opleiding toegepaste gerontologie hield afgelopen week ‘verkiezingen’ van studiebegeleiders.02-Studenten kiezen beste begeleider -win 11-16 februari 2017

De eerstejaars mochten via een top 3 aangeven welke docent voor hen persoonlijk de beste studiebegeleider leek, nadat ze promotieclips van alle begeleiders hadden bekeken. Doel was een optimale match vinden tussen studenten en studiebegeleiders, waarbij studenten zelf ‘in the lead’ zijn.
De begeleiders kregen ongeveer evenveel stemmen. Maar docent Mieke Veerman, kwam het vaakst als nummer 1 uit de bus. “Ik was wel verrast, want ik had zelf nog geen les gegeven aan deze eerstejaars.” Blijkbaar werden de studenten overtuigd door haar filmpje, dat ze opnam met haar mobieltje. “Ik heb bijvoorbeeld verteld dat studenten een plek nodig hebben waar ze zich thuis voelen en naartoe kunnen met hun dromen of voor een pittig gesprek over hun studievoortgang.”
Na de verkiezingen zijn de eerstejaars ingedeeld bij de begeleider die ze als nummer 1 of 2 kozen. Die kan hen tot het eind van de studie begeleiden, maar er kan ook tussentijds geswitcht worden naar een andere begeleider. (EM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *