Jij bent mijn held

We hebben allemaal helden, mensen die we bewonderen en die ons inspireren. Wie is jouw grote voorbeeld?

 

Eminem08-Special(01) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017
“De teksten van rapper Eminem raken me. In zijn nummers vertelt hij over dingen die mis zijn in de wereld, bijvoorbeeld over wapens en drugs. Hij spoort jongeren aan om naar school te gaan en om je best te doen. Hij inspireert je om wat van je leven te maken.”
Meike Beuse, tweedejaars toegepaste gerontologie

 

 

Peter Teitler08-Special(02) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017
“Ik heb veel geleerd van Peter Teitler. Hij weet veel over pedagogiek en didactiek. Hij heeft er een boek over geschreven en geeft workshops over die onderwerpen. Hij weet op een leuke manier over te brengen hoe je met leerlingen om moet gaan. Zijn boek is makkelijk te lezen en alle tips die hij geeft kun je gelijk gebruiken in je eigen lessen. Maar ik vind het vooral bijzonder dat hij zo compleet is: van oudergesprekken tot je les opbouwen: hij omschrijf álles waar je mee te maken krijgt als docent.”
Marjolein de Vries, tweedejaars lerarenopleiding economie

 

08-Special(03) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017Dodie Clark
“YouTuber Dodie Clark schrijft liedjes en maakt daar muziekvideo’s van. Ik schrijf ook nummers, maar ik durfde daar nooit wat mee te doen. Totdat ik haar video’s zag! Sindsdien zet ik mijn liedjes ook online. Dodie is zo leuk en creatief. Ik vind het gaaf dat ze alles zelf doet, bijvoorbeeld tekeningen maken die de teksten uitleggen of verbeelden. Dat wil ik ook kunnen. Dankzij haar durf ik steeds meer!”
Joëlle Baksteen, tweedejaars journalistiek
(YouTube-kanaal Dodie Clark: jtunedfordanger)

 

Kees van der Staaij08-Special(04) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017
“Kees van der Staaij, de leider van de SGP, inspireert me. Hij is zeer standvastig. Andere politici lopen achter hypes aan en hebben het elke week over iets anders, maar Van der Staaij blijft staan achter de dingen waar ‘ie voor staat. Of mensen dat nou leuk vinden of niet. Van hem kun je leren om niet met alle winden mee te waaien, maar om consequent te blijven. Dat geeft je rust.”
Marijn van Winkelen, tweedejaars commerciële economie

 

08-Special(05) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017J.K. Rowling
“Ik ben fan van J.K. Rowling, schrijfster van de Harry Potter-boeken. Niet alleen omdat ze goed kan schrijven, maar ook omdat ze zich uitlaat over wat er in de wereld gebeurt, bijvoorbeeld op Twitter. Daar zoekt ze contact met jongeren. Ik ben het vaak met haar eens. Ze gebruikt haar bekendheid op een positieve manier en ze is niet bang om in discussie te gaan. Dat wil ik ook najagen! Ik bewonder ook dat ze zich inzet voor goede doelen.”
Amber Boeve, vierdejaars bedrijfskunde mer

 

Churandy Martina08-Special(06) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017
“De sprinter Churandy Martina is altijd zo vrolijk, blij en opgewekt. Hij bekijkt alles van de positieve kant, terwijl hij veel tegenslagen heeft gehad. Dat vind ik knap. Hij werd zelfs niet boos toen hij een Olympische zilveren medaille moest inleveren omdat z’n voet nét de lijn had geraakt. Zo’n positieve levenshouding vind ik een mooi voorbeeld.”
Richard Bouwhuis, eerstejaars maatschappelijk werk en dienstverlening

 

08-Special(07) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017Johan Cruyff
“Johan Cruijff heeft in zijn leven veel betekend voor het voetbal. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat de sport in Spanje op de kaart werd gezet. Hij had een heel eigen kijk op voetbal en durfde tegen de stroom in te gaan. Ook heeft hij een hoop waardevolle uitspraken gedaan. Ik bewonder zijn leiderschap. In mijn eigen voetbalteam ben ik net zo’n leider als hij!”
Joris Bouwman, tweedejaars bedrijfskunde mer

 

Zoella08-Special(08) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017
“Ik krijg veel goeie ideeën van Zoella, ze is vlogger op YouTube en maakt filmpjes over lifestyle en mode. Mede door haar ben ik zelf ook video’s gaan maken. Door haar zie ik welke onderwerpen je allemaal kunt kiezen. Ik herken me in haar: ze is jong en toegankelijk. Haar filmpjes zijn professioneel, maar ze is wel heel gewoon. Dat vind ik leuk.”
Lisanne Heijmink, tweedejaars communicatie

 

Donald Trump
“De manier waarop Donald Trump mensen aanspreekt, vind ik heel knap. Dat wil ik ook wel 08-Special(09) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017kunnen. Hij gebruikt emotie om luisteraars aan te spreken en daardoor weet hij je hart te raken en mensen achter zich te krijgen. Trump is heel negatief weggezet, maar hij heeft uiteindelijk wel de overwinning weten te behalen. Daar heb ik wel bewondering voor, ook al sta ik niet achter hem en z’n beleid.”
Luan Zairi, vierdejaars hbo-ict

 

Beyonce08-Special(10) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017
“Beyoncé durft heel open te zijn en daar heb ik bewondering voor. Haar nieuwste album gaat over het feit dat haar man is vreemdgegaan. Ze vertelt heel openhartig over wat dat met haar doet en hoe dat haar gekwetst heeft. Ik vind het bijzonder hoe ze daarin staat en dat ze dat met de wereld deelt. Dat zet me wel aan het denken: dat ik in zo’n situatie ook rustig kan blijven en het achter me kan laten.”
Kirsi Schuiling, eerstejaars hbo-rechten

 

08-Special(11) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017Sarah j. Maas
“Ik ben helemaal weg van schrijfster Sarah J. Maas, al sinds ik het eerste hoofdstuk van haar eerste boek las. Ze creëert sterke, vrouwelijke karakters. Dat komt in haar genre, fantasy, weinig voor. Haar verhaallijnen zijn erg verrassend en onvoorspelbaar. En ze is een hele harde werker: voor volgend jaar heeft ze al acht boeken aangekondigd!”
Kaylee Bont, eerstejaars accountancy

 

 

Barack Obama
“President Barack Obama is heel open. Hij doet precies wat ‘ie zegt en hij weet rust te creëren 08-Special(12) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017onder het volk en het land bij elkaar te houden. En Obama is vooral altijd zichzelf gebleven. Andere Amerikaanse presidenten waren zo zakelijk, je leerde ze niet persoonlijk kennen. Obama doet lekker wild mee tijdens een concert, bestelt hamburgers bij de McDonalds en gaat leuk om met kleine kinderen in het Witte Huis. Dat vind ik mooi.”
Tjarko van Wenum, tweedejaars verpleegkunde

 

Mark Hall08-Special(13) ‘Jij bent mijn held’ -win 09-19 januari 2017
“Ik vind Mark Hall, van de christelijke band Casting Crowns, heel inspirerend. Hij schrijft nummers die echt beschrijven wat het geloof voor mij betekent. Zijn teksten vertellen hoe mooi geloven is en hij schrijft heel erg in de tijd van nu. De Bijbel kan stoffig zijn, maar zíjn teksten zijn tijdloos. Dat raakt me enorm.”
Anne Zeldenrust, eerstejaars human resource management

 

 

Wie bewonder jij?
Helden genoeg. In de politiek, de wetenschap en techniek, op straat en in de media. De redactie van win’ wil graag weten wie volgens jou een voorbeeld is voor iedereen. Ga naar hogeschoolkrantwin.nl en vertel ons door wie jij geinspireerd wordt!

Tekst: Jitse Schipper
Opmaak: Judy Ballast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *