Een ‘memory jar’ met polaroids

Lieve Simons (20) volgt de lerarenopleiding Engels en woont in Assendorp, op vijf minuutjes fietsen van het centrum. Haar kamer is klein, maar gezellig.

“Ik heb ooit een plantje van een Engelsman gekregen. Hij dacht dat hij mij kende en begon enthousiast tegen me te praten. Uiteindelijk kwam hij erachter dat hij mij helemaal niet kende, maar daarna voerden we heel gezellige gesprekken. Als dank gaf hij mij dat plantje.

In mijn kamer staat ook een ‘memory jar’. Daar heb ik van alles ingestopt: een bandje van Lowlands 2016 en Pinkpop 2014, allemaal polaroidfoto’s van speciale dingen, zoals festivals, concerten en feestjes, een concertkaartje van James Bay en nog veel meer. Concerten zijn een beetje mijn hobby geworden. Ik hou gewoon van de sfeer die er hangt, en iedereen is zo blij om er te zijn. Het concert van James Bay is het mooiste concert waar ik ooit ben geweest. De stilte was zo intens. En niemand was aan het meezingen, want iedereen stond te genieten.

Ik heb nog een foto van een vriendinnetje en mij! Op de laatste dag op mijn oude school mochten we het hele lokaal bekliederen en versieren, omdat het gebouw gesloopt werd. Wij gingen er samen heen om onze geverfde handen overal op de muur te drukken. Na dat jaar gingen we allebei een andere opleiding doen, waardoor ik haar minder zag. Ze kreeg ook last van haar gezondheid en dat maakte het moeilijk om contact te houden. We zitten wel samen in een vriendengroep, dus ik zie haar gelukkig soms nog!”

10-een-memory-jar-met-polaroids-win-08-22-december-2016

Daniel Joe Heemskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *