Weekend: ‘Ik mag één cheatmeal per week’

Tamara Jellema, tweedejaars Pedagogisch Management Kinderopvang, was dit weekend druk bezig met trainen. Ze heeft in december een grote bikinifitnesswedstrijd.

Bikinifitness? Kan je dat even uitleggen?
Het is een vrouwelijke vorm van bodybuilding: het komt neer op slank zijn, maar wel met zoveel mogelijk spiermassa zodat je spieren, lijnen en definitie goed zichtbaar zijn. Tijdens de wedstrijd poseer je met bikini, hoge hakken, sieraden en veel spraytan. Ik ben nu 33 weken bezig en heb er nog drie te gaan voor de wedstrijd in Velthoven!

En is het zwaar?
Enorm! Dagelijks krachttrainen en een strikt voedingsplan zijn erg belangrijk. Ik kan dus niet zomaar ergens wat eten, of een training overslaan. Inmiddels is mijn omgeving er wel aan gewend en weten ze dat ik één cheatmeal per week mag. Dus nacho’s of een etentje op een zaterdag? Yes please! Maar vooral de laatste weken zijn erg zwaar; dagelijks poseren, een streng dieet, geen cheats. De rest van mijn leven bouw ik daar omheen.

Wil je na je wedstrijd je shape behouden?
Na de wedstrijd is het belangrijk dat ik weer wat aankom, omdat zo weinig vet hebben op langere termijn erg ongezond is.  Als ik op een goede manier aankom, kan ik een mooie shape behouden. Maar ik wil zeker doorgaan met bikinifitness, het lijkt me geweldig om op internationaal niveau mee te doen. Eerst Sinterklaas en kerst inhalen. Chocola, pepernoten… Ik kan niet wachten!

Joppe Varkevisser

11-weekend-ik-mag-een-cheatmeal-per-week03-win-06-24-november-2016 11-weekend-ik-mag-een-cheatmeal-per-week02-win-06-24-november-2016 11-weekend-ik-mag-een-cheatmeal-per-week01-win-06-24-november-2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *