Kamer vol ‘gestolen’ voorwerpen

Eva Heije (18) is tweedejaars journalistiek en woont vlakbij Hedon. De inboedel van haar kamer heeft ze grotendeels bij elkaar ‘gejat’.

“Ik heb een afgrijselijke lamp! Die heb ik gestolen van een overleden vrouw. Oké, ik heb hem niet echt gestolen, maar zo voelt het wel. Die vrouw weet namelijk niet dat ik hem heb. Mijn oma had een vriendin, wiens moeder overleed. Toen kreeg zij de hele inboedel van haar moeder, maar daar wilde ze vanaf. Ik ging net op kamers en ik had spullen nodig. Samen met mijn oma ben ik gaan kijken in de schuur van die vrouw. Daar stond een super lelijke, grote lamp. Die hebben we toen meegenomen. Scheelde weer zoeken.

Ik teken al heel lang. Dat komt doordat mijn moeder beeldend kunstenaar is, denk ik. Ik ben de laatste tijd nogal bezig met deze dingen, met van die abstracte figuren er op. Dat is een beetje mijn stijl. Ik heb ook grote posters met die koppen er op. Die verkoop ik soms aan vrienden. Ik zou ze graag aan anderen willen verkopen, maar dat is helaas nog niet gebeurd.

Oh ja, ik heb nog iets gestolen. Van mijn moeder nog wel: een tekenpop. Die is wel echt gestolen, haha. Deze is heel oud en een beetje versleten, super mooi. Ik wilde altijd al zo‘n ding hebben! Ze weet geloof ik wel dat ik die heb, maar ze krijgt hem mooi niet terug!

Verder staan er overal in mijn kamer boeken, vooral veel notitieboeken en tekenboeken. Ik heb altijd wel een boekje bij me om rare dingen die ik tegenkom op te schrijven. Zo zag ik laatst een bebaarde, stoere man tandenborstels vergelijken om vervolgens een lila exemplaar mee te nemen.”

Daniel Joe Heemskerk

10-kamer-vol-gestolen-voorwerpen02-win-06-24-november-2016 10-kamer-vol-gestolen-voorwerpen01-win-06-24-november-2016

10-kamer-vol-gestolen-voorwerpen04-win-06-24-november-2016 10-kamer-vol-gestolen-voorwerpen03-win-06-24-november-2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *