Eten met Maruschka: gevulde linzensoep

Communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel gaat voor ons de komende weken gezonde, lekkere recepten posten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze een lekkere herfstsoep.

maruschka-foto

Hi there! De herfst heeft nu toch écht haar entree gemaakt. De eerste herfststorm is achter de rug en er zitten zowat geen blaadjes meer aan de bomen. De temperatuur wisselt van help-waar-is-mijn-muts tot aah-deze-trui-is-te-warm. Kortom, het is echt ‘soepweer’. Vandaag deel ik mijn recept voor linzensoep! Linzen behoren tot de familie ‘peulvruchten’. Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om de bloedvaten gezond te houden. Daarnaast zijn peulvruchten rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen. Peulvruchten bevatten veel vezels, waardoor ze je een gevuld gevoel geven. Ze zijn niet alleen zeer voedzaam, maar ook heel goedkoop (fijn voor het studentenbudget!) Na één kop van deze soep zit je gegarandeerd vol.

Wat je nodig?
– 200 gram linzen (rode linzen zijn ook erg lekker!)
– 2 bouillonblokjes voor 700 ml bouillon (tuinkruiden)
– handje mini worteltjes
– 2 rode uien
– 2 tenen knoflook
– 1 rode peper
– 300 gram tomatenblokjes uit een pakje
– 2 kleine zoete aardappels
– theelepel komijn
– theelepel kurkuma
– snufje peper en zout
– scheut kookroom light
– peterselie

Snijd de uien, peper en knoflook klein. Schil de zoete aardappels en snijd deze samen met de wortels in blokjes. Giet een scheutje olijfolie in de pan en fruit het uitje met de knoflook, rode peper, komijn en kurkuma. Voeg na ongeveer twee minuten de zoete aardappel, wortels, linzen, bouillon en tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer dertig minuten pruttelen en vergeet niet af en toe te roeren. Na dertig minuten breng je de soep verder op smaak met een scheut kookroom, peper en zout. Pureer de soep kort met een staafmixer. Niet te lang, want de soep moet lekker stevig blijven! Garneer met peterselie en serveer met bijvoorbeeld een stuk volkoren (spelt)brood. Indien je het lekker vindt, kun je ook een handje geraspte kaas toevoegen.

Heb jij ook een recept voor een lekkere herfstsoep? Plaats een foto op Instagram en tag mij @fitmetmarus. Succes!

XOXO Maruschka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *