Eten met Maruschka: Kwartaart als ontbijt

Communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel gaat voor ons de komende weken gezonde, lekkere recepten posten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze een lekkere kwarktaart

Hi there! Vandaag deel ik een wel heel erg lekker ontbijtrecept als alternatief voor die saaie boterham met pindakaas. Je moet je alleen wel de avond er voor al bedenken dat je er ’s ochtends zin in hebt, want het moet een paar uurtjes in de koelkast. Minikwarktaartjes! Ik gebruik twee springvormpjes van Xenos. Ze zijn ook verkrijgbaar in de vorm van een hartje (leuk als je nog iets goed te maken hebt).

Wat heb je nodig? (voor twee kwarktaartjes)
– 400 gram magere Franse kwark
-150 gram blauwe bessen (ik gebruik de diepvriesvariant)
– 10 dadels zonder pit
– 3 lepels havermout
– lepel (spelt)meel (tarwebloem is ook prima)
– 2 lepels honing
– 8 pecannoten
– 5 gelatine blaadjes (naturel)

Hoe maak je het?

Neem de springvorm en voorzie deze van een stukje bakpapier, zodat je het taartje er makkelijk uit kunt vissen wanneer ‘ie klaar is. Vervolgens vul je een kommetje met kokend water en laat je hierin de dadels voor twee minuten badderen. Ondertussen voeg je in een andere kom de havermout, honing, speltmeel, pecannoten (in stukjes) toe. Snijd de dadels in stukjes en voeg deze ook aan het mengsel toe. Roer dit lekker door tot het een plakkerige massa is. Neem nu de springvorm en besmeer de bodem met een laag van het mengsel. Plaats de springvorm in de koelkast.

Nu gaan we bezig met de vulling! Neem een mixer zodat je de kwark kunt mixen met de blauwe bessen. Mix het niet te lang, want dan wordt het beslag te dun. Laat ondertussen in een kommetje water de gelatine weken. Vervolgens neem je een klein pannetje en plaats je hierin de gelatine met een beetje water. Roer dit op zacht vuur eventjes door. Dit gaat sneller dan je denkt! Wanneer het is opgelost, voeg je de inhoud van het pannetje toe aan het kwarkmengsel. Roer dit goed door. Neem vervolgens de springvorm uit de koelkast en vul de vorm met het kwarkmengsel. Tada! Nu gaat de vorm opnieuw de koelkast in (minimaal 4 uur). De volgende ochtend kun je het taartje voorzichtig uit de vorm halen en versieren met alles wat je maar lekker vind. Op de foto zie je mijn kwarktaartje met caramelsyrup van Walmerfarms, framboosjes en pure chocoladesnippers (99% cacao).

Ik ben benieuwd naar jullie varianten! Je kunt in plaats van de blauwe bessen natuurlijk ook een andere fruitsoort gebruiken voort de vulling. Post je foto met de hashtag #fitmetmarus. Succes!

XOXO Maruschka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *