Buitenkant: ‘Wapens lossen niks op’

10-buitenkant-wapens-lossen-niks-op-win-2-22-september-2016Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Natasja de Jong (20), tweedejaars maatschappelijk werk en dienstverlening. 


Gave bril!

“Dank je! Hij valt iedereen op. Ik heb twee maanden naar de perfecte bril gezocht toen ik besloot om me in de 60’s en 70’s-stijl te kleden. Ik vind de hippie-sfeer heel fijn. Die is experimenteel, open minded, vrolijk en warm. Iedereen mag gewoon zichzelf zijn!”

Heb je een favoriet kledingstuk?
“Ja, een spijkerjack waar ik met rode wol ‘The Beatles’ op geborduurd heb. Dat was mode in de hippie-tijd! Ik ben naar The Beatles gaan luisteren doordat een leraar hun nummers nogal vals zong, haha! Ik werd nieuwsgierig naar de originele versies. Door hun songteksten ging ik meer nadenken over de wereld in elkaar zit. Ik geloof dat oorlog en wapens niks oplossen.”

Hoeveel kettingen draag je?
“Een stuk of acht. Twee kleurige kettingen heeft mijn moeder als tiener zelf gemaakt in de hippie-tijd! Maar mijn favoriet is een vredesteken, die draag ik 24/7. Waarom? Sommige mensen geloven in God of Allah, ik geloof in vrede! Ik ben er van overtuigd dat er ooit algehele vrede op de wereld is.”

JANINE STERENBORG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *