Stemming: ‘Zou jij op de campus willen wonen?’

Studenten kunnen straks wonen op de Zwolse campus. Over een paar jaar ook in Almere. Zou jij in zo’n flat willen wonen?

“Op campus wonen lijkt me eigenlijk wel wat! Maar dan moet het natuurlijk niet zo duur zijn als in de stad wonen. Ik vind het wel een chill idee. Je kan dan gewoon vanuit je bed snel in de klas zitten. Dan hoef ik geen uur meer met het openbaar vervoer, maar ben ik er met vijf minuten.”

Wouter, student International Business

“Ja, dat zou ik wel doen. Ik zou niet in de lesgebouwen willen wonen, maar wel als er mooie studio’s bij gebouwd worden. Maar dan moeten er wel extra faciliteiten bij komen. Een Kruidvat en een goedkope supermarkt? Dat de docenten langs die woningen lopen, dat vind ik niet storend. Die zie je ook gewoon in de stad of bij het sportcafé.”

Britte, student Journalistiek

“Wonen op de campus? Dat zouden wij niet snel doen. Met de trein naar school is maar een halfuurtje, dan heeft op kamers gaan niet echt toegevoegde waarde. Thuis hebben we het prima, daar is alles geregeld. ’s Ochtends thuis opstarten is een belangrijk ritueel. We kunnen niets bedenken waarom we hier zouden willen wonen.”

Marit en Jacqueline, studenten Pabo

“Het ligt er voor mij aan hoeveel het wonen op de campus gaat kosten, de standaard prijzen voor kamers zijn hoog. Als er een optie is om samen te wonen met medestudenten, dan zou ik het nog wel willen overwegen. Ik woon redelijk dichtbij Windesheim en de ov-verbinding is goed. Ik snap wel dat het aantrekkelijk wordt als je ver weg woont.”

Olaf, student Bouwkunde

“Ik woon best wel dichtbij school, dus ik heb er niet veel behoefte aan. Het is eigenlijk al alsof ik op de campus woon zo. Het zou wel handig zijn als er studentenfl ats zijn voor mensen die van ver weg komen. Het gebouw zou denk ik wel een beetje los van de campus moeten staan, zodat je geen overlast krijgt op school.”

Kaylee, student Oefentherapie

Tekst en foto’s: Indy Roozendal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *