‘Eat, sleep, auto, repeat’

Hoe verdien jij je geld en waar geef jij je euro’s aan uit? Justin Passchier, vierdejaars student hbo-ict, is een echte ‘petrol head’, voor hem draait alles om auto’s.

Waar geef jij het meeste geld aan uit?

“Per maand gaat zeker meer dan de helft van mijn uitgaven naar mijn grote liefde: auto’s. De onderdelen die daarvoor nodig zijn, vormen zeker de grootste kostenpost in mijn leven. Het is af en toe even sparen, maar ik vind al het geld dat ik erin stop, het zeker waard. Het is voor mij eat, sleep, auto, repeat. Ik heb een knalrode BMW F30, die ik goedkoop heb kunnen aanschaffen omdat ‘ie helemaal kaal was. De wegenbelasting is flink aangezien ik diesel rijd: zo’n 400 euro per kwartaal. Mijn grootste uitgave was een bumperset, à vijftienhonderd euro.”

Met de paplepel ingegoten?

“Ik ben van jongs af aan gek op racespelletjes. En mijn opa had een autobedrijf, met hem deelde ik die passie. Ik ben geen echte monteur, maar ik probeer de uitdaging op te zoeken zoveel ik kan. Ik sleutel veel aan mijn eigen auto. Nadat ik hem kocht wilde ik er dus nieuwe bumpers op en een nieuw stuur, noem maar op. Daarnaast vind ik het leuk om anderen te helpen. Een vriend van mij heeft bijvoorbeeld een oudere auto die we samen gereed hebben gemaakt voor de weg.”

Hoe verdien je je geld?

“Ik ben aan het afstuderen, daarom ben ik even gestopt met mijn baan. Samen met een paar vrienden heb ik nog wel een softwarebedrijfje waar ik wat inkomsten uit haal. Zo heb ik een aantal websites ontwikkeld waar ik een leuk zakcentje mee heb verdiend. En omdat ik nog thuis woon en niet heel vaak uitga, hou ik genoeg over voor onderdelen voor mijn auto. Dat is gewoon waar ik liefst mijn geld aan spendeer.”

Tekst: Helen van Wincoop
Foto: Hannah Hoekerswever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *