‘Muizen vreten gewoon door een verpakking’

Windesheim vraagt studenten en medewerkers goed te letten op achtergelaten etenswaren, want die trekken muizen aan. In gebouw A is een muizenplaag nog maar net bedwongen.

Dat vertelt Sandra Jutten van de afdeling Facilitair. “De campus staat in een groen gebied, we kunnen niet voorkomen dat er soms muizen binnenkruipen door een onopgemerkte kier of opening. Als ze dan voedsel vinden en zich vermeerderen heb je al snel overlast of een plaag.”

Deze winter werden muizen ontdekt in gebouw A. Op alle verdiepingen maar vooral op de begane grond werden uitwerpselen en aangevreten verpakkingen gevonden. Waaronder een aantal plastic tassen met eten die blijkbaar vergeten waren na een bijeenkomst.

Oproep

“Mensen staan er soms niet bij stil dat muizen gewoon door een plastic zak heen vreten. Na een feestje wordt er niet altijd goed opgeruimd. Daarom hebben we een oproep op Sharenet gedaan. We vragen mensen om etenswaren altijd op te ruimen en mee te nemen, of heel goed af te sluiten zodat er geen muis bij kan.”

Jutten denkt dat de muizen zijn binnengekomen tijdens graafwerkzaamheden naast gebouw A, waar momenteel het binnenterrein wordt gerenoveerd.
”Door deze werkzaamheden worden nesten verstoord en gaan de muizen op zoek naar een nieuw onderkomen.”

Windesheim heeft een vast contract met een bestrijdingsbedrijf. Die plaatsen standaard vallen tegen knaagdieren op verschillende locaties op de campus. “En ze monitoren binnen permanent alle kantines en catering op afstand, via speciale sensoren. Als die een melding doorgeven komen ze direct langs om alles te inspecteren.”

Extra vallen

In gebouw A heeft het bestrijdingsbedrijf na de meldingen extra vallen geplaatst om de overlast op te lossen. De elektronica in deze vallen geeft een melding door aan het bedrijf wanneer er een muis in loopt. Jutten: “En door de extra aandacht voor opruimen en schoonhouden hopen we dat de overlast in gebouw A snel onder controle is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *