Dieven maken 62 laptops buit

Er zijn in een week tijd twee inbraken geweest op de campus van Windesheim in Zwolle, in gebouw F. Daarbij zijn 62 laptops gestolen.

De laptops werden donderdagavond meegenomen uit F206, de kamer waar de uitgiftebalie is gevestigd van onder andere apparaten voor medewerkers. In een mededeling op Sharenet staat te lezen dat wordt vermoed dat het gaat om het werk van ‘criminele bendes, die vooral uit waren op laptops en iPads’.

Extra beveiligers

De politie doet op dit moment onderzoek naar de diefstal. In afwachting daarvan kunnen er geen nadere mededelingen gedaan worden over wat er precies is gebeurd, laat manager Informatievoorziening en Technologie (IVT) Irene Tiepel namens Windesheim weten.

Er zijn beveiligers van Securitas ingeschakeld om de huismeesters extra back-up en steun te geven en om nieuwe inbraken te voorkomen. Tiepel: “We zijn ons er ook van bewust dat een voorval als dit iets doet met het gevoel van veiligheid op de afdeling. We hebben dit ook expliciet met de betrokken teams besproken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *