Tattoo: ‘Zegevieren’

Wat is het verhaal achter jouw tatoeage? In deze rubriek vertellen studenten wat hun tattoo voor hen betekent. Deze keer: Dennis van Splunter, student psychomotorische therapie op Windesheim.

“In mijn ‘vorige leven’ was ik autoverkoper, met gladgekamde haartjes, dure horloges, driedelige pakken met witte overhemden en auto’s van de zaak. Ik was vrij goed te plaatsen in het stereotype van een mbo-student: ongemotiveerd, lui, grote mond, rebels en niet echt gedreven.

‘Mezelf verrijken’

Maar in 2017 besloot ik dat leven achter me te laten, alles om te gooien en te gaan investeren in mezelf door te gaan leren, om mezelf op die manier te verrijken. Mijn doel is om psychomotorisch therapeut te worden. Ik heb er al drie jaar mbo op zitten en moet nog anderhalf jaar hier op Windesheim.

Ik zie mijn tatoeages als een tijdslijn. In 2017 liet ik op mijn arm een hert zetten met daarbij het woord ‘protect’. Het staat symbool voor volwassen worden en groeien. Dit hert is naar voorbeeld van de patronus, of beschermer, van Harry Potter.

Eén team, één taak

De gestapelde stenen zijn een boeddhistisch symbool en komen vanuit het kickboksen en de sportschool waar ik destijds trainde. De stenen staan voor de sport en elke steen draagt bij aan de toren: één team, één taak en met z’n allen groeien wij. De laurierkrans is erbij gekomen toen ik op Windesheim startte. Zo’n krans is voor mensen die zegevieren, want zo voelde de toelating tot het hbo voor mij.”

Tekst: Wouter van Emst
Foto: Herman Engbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *