Geldzaken: ‘25 paar schoenen in de kast staan’

Hoe verdien jij je euro’s en waar geef je het aan uit? Djenell Kroes, eerstejaars journalistiek, verzamelt sneakers.

Als ik zeg ‘geld uitgeven’, wat zeg jij dan?

“Sneakers! Daar geef ik per maand wel 250 aan euro aan uit, bijvoorbeeld als er exclusieve sneakers uitkomen. Er staan nu een paartje of vijfentwintig in de kast. Ik denk dat alles bij elkaar zo’n kleine drieduizend euro heeft gekost. Ik krijg op straat geregeld ‘het knikje’. Daaraan weet ik dat mensen zien dat ik speciale sneakers aanheb, en zij dat net als ik mooi vinden.”

Je gaat dus echt op zoek naar de exclusieve uitgaven?

“Absoluut! Toen bijvoorbeeld laatst de Power Puff Girls Nike SB’s uitkwamen, stonden mensen een nacht lang in de rij voor de winkel. Ze sliepen écht op de stoep om een exclusieve editie te kunnen kopen, à 120 euro per stuk. Ik baalde dat ik moest werken en er niet bij kon zijn. Maar het kwam gelukkig tóch goed, doordat ik heel snel op een Instagramstory reageerde, waardoor ik alsnog een paar kon ophalen.”

Hoe verdien je je geld?

”Ik werk in een schoenenwinkel, Schuurman Schoenen. Dat is niet helemaal mijn stijl, maar natuurlijk moeten we tijdens het werk de schoenen dragen die daar worden verkocht. Ze richten zich meer op standaard schoenen, maar omdat het een bijbaantje is vind ik dat niet erg. Ik heb er ooit een paar Vans gekocht die ik nog steeds draag wanneer ik moet werken.

Kan je daar je sneakers mee veroorloven?

“Voordat ik journalistiek ging studeren, had ik een vaste baan als communicatiemedewerker bij een groot ijzerwarenhandel. Daar heb ik aardig wat verdiend. Dat heb ik opzijgezet en daar kan ik nog steeds van genieten. Ik woon thuis en ben niet veel geld kwijt aan vaste lasten, behalve autoverzekering en wegenbelasting. Die auto zelf heb ik overigens gekregen van mijn stiefvader. Hij heeft een eigen autobedrijf.”

Tekst: Helen van Wincoop
Foto: Hannah Hoekerswever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *