Test: Papieren zakdoekjes

Of je ze nou gebruikt om vol te snuiten tijdens een fl inke griep, of bij het opdeppen van gemorste chocomel: tissues zijn onmisbaar in de winter, óók om tranen met tuiten in de huilen. WIN testte vier merken wegwerpzakdoekjes.

Floralys ultra soft (Lidl)
De prijs is zeer aantrekkelijk: 2,99 euro voor een aankoop van maar liefst dertig pakjes zakdoeken. Maar als je onderweg bent en even snel een doekie nodig hebt is dat niet handig, vindt WIN. De kwaliteit is prima maar niet uitmuntend. Wel lekker stevig en zacht.
Cijfer: 7

Tempo soft & sensitive
Misschien wel het bekendste zakdoekjesmerk mar erg te spreken is WIN niet. De mix van aloë vera en amandelolie die deze doekjes bevatten doet niet iedereen goed: na drie keer snuiten staat je neus in de fi k, zo voelt het! Ook zit er een vreemd luchtje aan en absorbeert het papier niet goed. Bovendien vinden we deze doeken veel te duur: 2,49 euro voor een aankoop van acht pakjes.
Cijfer: 5

Mini’s (HEMA)
Ideaal voor onderweg want dit formaat verpakking past makkelijk in een uitgaanstasje of broekzak. De look en feel van het papier doet denken aan een luxe servet; een nette zachte zakdoek om aan iemand te schenken die het nodig heeft. Prijsje is ook prima, 1,25 euro voor zes pakjes.
Cijfer: 7

Kleenex hypo-allergeen + extra zacht
De verpakking van deze doeken is nogal groot en bol, daarentegen valt de kleur wel op in je tas. De prijs is nogal aan de hoge kant met 2,29 euro voor een aankoop van acht pakjes zakdoeken maar de kwaliteit is wel excellent: enorm zacht en stevig dus zeker aan te bevelen bij een forse verkoudheid of allergische reactie.
Cijfer: 7,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *