Liefde op de campus

Liefde is het mooiste dat er is. Maar waar vind je in real life nog iemand die je hart écht sneller doet kloppen? Tien studenten van Windesheim delen hun offline liefdesontmoetingen.


‘De vonk was er niet direct’

Toen ik mijn huidige vriend leerde kennen zat ik nog in een relatie, dus de vonk was er van mijn kant niet direct. Mijn vriend heb ik een jaar geleden ontmoet op school, hier bij de calo. We gingen vaak samen uit met een paar drankjes. Op een gegeven moment was het raak en hebben we gezoend. Van het een kwam het ander.

Daarnaast kan ik goed met hem praten. Toen het uitging met mijn ex groeide het contact steeds sterker en op een gegeven moment sloeg die vonk wel over.

Indy, calo lerarenopleiding bewegingsonderwijs


‘Samen wandelen’

Mijn vriend en ik ontmoetten elkaar bij de scouting. We waren samen leiding aan het geven en zijn zo eerst goed bevriend geraakt. Nadat hij stopte als leidinggevende hielden we nog contact. We spraken veel af om samen te wandelen en zodoende hebben we elkaar alleen maar beter leren kennen.

Er was vanaf het begin al wel een beetje een romantische spanning tussen ons, waardoor het allemaal een beetje ‘ingewikkeld werd’ met vrienden zijn en daten, maar we zijn nu inmiddels drie jaar verder in een gelukkige relatie.

Het samen wandelen is wel echt iets wat ons goed samen heeft gebracht. Zo gaan we vaak samen op vakantie naar Duitsland om daar samen te wandelen. Gewoon lekker rondlopen, samen genieten van de natuur.

Suzan, theologie


‘We hielden het geheim’

Mijn vriend komt uit de Verenigde Staten en vier jaar geleden was hij op uitwisseling in Nederland. Hij kwam van Amerika hier naartoe voor de middelbare school. Ik was één van de gastgezinnen waar hij bij verbleef; binnen twee weken hadden we een relatie. Dat mocht eigenlijk helemaal niet, dus hielden we dat geheim.

Drie maanden lang hebben we tegen niemand iets gezegd. Tot corona kwam: hij moest weer terug naar de Verenigde Staten en ik was súper verdrietig. Toen had iedereen door dat er meer was tussen ons.

Nu is het vier jaar later en studeert hij hier ook aan Windesheim. Hij heeft normaal les in het x-gebouw, maar nu is hij voor een tussenjaar weer in de Verenigde Staten. Ik zie hem dan gewoon in de vakanties.

Maaike, lerarenopleiding Engels


‘Elkaar ontmoet in Walibi’

Ik ging met een vriendengroep naar attractiepark Walibi en een gezamenlijke vriendin die dat had georganiseerd had spontaan nog twee andere mensen uitgenodigd, waaronder mijn huidige vriendin. Het is niet zo in Walibi de vonk tussen ons over sloeg, ik hoorde juist pas later dat zij mij wel zag zitten. Toen besloot ik daar maar even werk van te maken.

Maar de vriendin die het uitje had geregeld heeft ons ook wel een beetje op een positieve manier gepusht om af te spreken. Inmiddels zijn we nu een jaar een stel.

Sem, calo lerarenopleiding bewegingsonderwijs


‘We vinden muziek van Antoon stom’

Ik heb mijn vriend ontmoet tijdens de introductieperiode van mijn studievereniging. We gingen bij een stappersavond een beetje met elkaar dansen en toen kwamen we erachter dat we beide de muziek van Antoon stom vonden. Zo trokken we tijdens het dansen steeds meer naar elkaar toe.

In de dagen er na klikte het zo goed dat het werd uitgesproken als meer dan alleen maar die avond. Ja, het ging snel maar vanaf het begin was het al duidelijk dat we ons goed voelden bij elkaar, het was totaal niet ongemakkelijk: de derde dag dat we elkaar kenden liepen we al hand in hand.

Na de intro hadden we ook nog de bruisweken en daar liepen we weer de hele tijd hand en hand. Voor mij was dat een bevestigende gedachte dat het wel meer zou worden. Nu hebben we al een jaar en drie maanden een relatie.

Floor, journalistiek


‘Auto-ongeluk bracht ons samen’

Ik heb mijn examenjaar van de havo niet gehaald, dus ging ik naar het Deltion Sprint Lyceum. Daar kwam ik in de klas bij mijn huidige vriend. Eigenlijk begon het dat we ons beiden verveelden in de klas, dus gingen we met elkaar praten en al snel bleek dat we een vriendschappelijke klik hadden omdat we het goed met elkaar konden vinden.

Op een gegeven moment kreeg hij een auto-ongeluk en ik maakte mij zoveel zorgen dat ik besefte dat ik toch wel iets meer voelde dan alleen maar vriendschap. Tijdens zijn herstel besefte hij dat ook en de rest is geschiedenis. Hoewel er voor het auto-ongeluk al een beetje iets speelde, was dat incident wel het datgene wat ons liet realiseren dat het niet zomaar iets was, maar echt iets serieus.

Megan, lerarenopleiding Engels


‘Geheim huisfeestje’

Ik heb mijn vriendin ontmoet in de coronatijd, op een geheim huisfeestje. Nee, het mocht natuurlijk niet, maar wat moest je anders doen in die tijd? We kwamen elkaar steeds vaker tegen op dezelfde geheime feestjes, waardoor we elkaar beter leerden kennen. We hadden goede gesprekken met elkaar, wat belangrijk is voor een goede relatie. Uiteindelijk zijn we gewoon met de wind meegegaan, niets geforceerd.

Het was natuurlijk wel even wennen toen corona wegging en alles weer mogelijk was. Opeens kon je veel meer doen en laten, wat zorgde voor een bepaalde temptatie van buitenaf om het zo te zeggen. Daar zijn we samen doorheen gekomen door goed te praten en te luisteren naar elkaar, maar ook door echt naar het stemmetje van binnen te luisteren. Communicatie is belangrijk in een goede relatie.

Kevin, commerciële economie


‘Samen het Noorderlicht gezien’

Ik heb mijn vriendin ontmoet bij mijn studie in Breda. Ik ging het tweede jaar in en kwam toen in een gehele nieuwe klas. We zaten al vrij snel in dezelfde vriendengroep en toen is het zo ontwikkeld. Er was gelijk al wel een leuke spanning tussen ons, maar het brak pas echt door toen we op mijn verjaardag de stad in gingen met zijn drieën. Dus ik, mijn vriendin en een vriend van ons. Zij woonde niet in Breda dus bleef ze bij mij slapen, toen is de vonk overgeslagen.

Nu hebben we al twee jaar een relatie. Twee jaar met veel hoogtepunten, zo hebben we samen het Noorderlicht gezien en hebben we afgelopen zomer ook de hele tijd samengewerkt in het buitenland. Reizen is iets waar we allebei heel veel van houden, dat we het dan samen kunnen en mogen doen is heel mooi.

Cris, educatieve minor


‘Samen bij de Albert Heijn’

‘Ik heb haar ontmoet op werk, in de Albert Heijn! Maar nee, onze relatie is niet ontstaan tijdens het vakkenvullen. Zij was eigenlijk degene die de stap heeft gemaakt. Ze voegde mij opeens overal op toe. Snapchat en Instagram enzo. Zo raakten we in contact.

Het was bijna anders gelopen. Zij dacht namelijk dat ik bezig was met een vriendin van haar, en die vriendin dacht dat ook. Maar ik ben gelukkig bij mijn vriendin terecht gekomen. Toen heb ik haar meegenomen op een date en al snel hadden we een relatie. Uiteindelijk hebben we een tijdje samengewerkt bij de Albert Heijn en toen ging ik weg, daar heb ik een relatie aan overgehouden.

Bastiaan, calo lerarenopleiding bewegingsonderwijs


Het Walhalla van daten

Het nieuwe jaar is begonnen: nieuwe rondes, nieuwe kansen op liefdesgebied! WIN zette de beste datingapps op een rijtje zodat jij dit jaar een nieuwe vlam aan de haak kunt slaan.

Tinder

Geloof het of niet, maar Tinder bestaat dit jaar al 12 jaar. Voor diegene die onder een steen hebben gelegen: met Tinder krijg je profielen te zien met foto’s en swipe je naar links dan is het geen match. Swipe je naar rechts dan ben je wel een match en kan je met elkaar chatten. Waar het in het begin om de liefde ging, draait het tegenwoordig om de seks. Dus ben je niet op zoek naar een relatie maar naar seks, dan is dit het platform waar je moet zijn.

Bumble

Waar je bij Tinder makkelijk weer een match van zeven maanden geleden een bericht kan sturen, is je match bij Bumble maar 24 uur houdbaar. Een vrouw moet altijd de eerste stap zetten. Zet ze niet de eerste move of reageert een man niet op tijd op haar bericht, dan wordt de match opgeheven. Jammer, maar helaas. Het voordeel bij Bumble is wel dat je meer in verhaalvorm vertelt waar je van houdt en wie je bent. Daardoor krijg je een beter beeld van die persoon.

Hinge

Hinge werkt hetzelfde als via Tinder en Bumble. Je krijgt foto’s te zien en kan mensen afwijzen of liken. Alleen worden bij Hinge korte vragen gesteld om meer over elkaar te weten te komen. Wat opvalt is dat je hier makkelijk internationale contacten op kan doen. Dus zie je op Windesheim een leuke internationale student lopen? Installeer Hinge.

Breeze

Voor de minder introverte studenten heb je Breeze. Je swipt, matcht en zet gelijk een datum vast voor een reallife date. Je kunt vooraf niet chatten met elkaar. Vierentwintig uur van te voren krijg je te horen waar je date afspeelt. In Zwolle zijn een paar kroegen aangesloten. Na de date krijg je een bericht of je verder wil daten met diegene of niet. Was het niks? No worries, dan kan je dat aangeven en hoor je niks meer van diegene. Kosten om te zorgen dat je wel op komt dagen bedragen 7,50 euro.


Tekst en foto’s: Indy Roozendal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *