Start herinrichting binnenterrein: campus wordt groener

Het binnenterrein van de campus van Windesheim in Zwolle wordt de komende maanden veranderd in een groot groen gebied, waar vooral voetgangers alle ruimte krijgen. Vandaag vond het officiële startmoment plaats van deze metamorfose.

De brede (auto)weg die nu nog over de campus loopt, zal verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen smallere paden die vooral zijn bedoeld voor voetgangers en fietsers. Ook krijgen de ruimtes voor een aantal gebouwen, zoals S en T, een groener karakter.

De campus wordt in fases aangepakt. Het is de bedoeling dat de herinrichting is voltooid voor de start van het volgende collegejaar.

Verbinding met Hanzekwartier

Deze herinrichting is onderdeel van een groter plan voor de campus, waaronder ook het aanleggen van de rondweg om de campus hoort. Die is sinds de zomer van 2022 in gebruik.

Ook de Zwolse wethouder Gerdien Rots was aanwezig bij het startmoment. Zij legde de link met de huidige ontwikkeling van het gebied achter het station, het zogeheten Hanzekwartier / Spoorzone. Ook daar wordt de brede autoweg momenteel vervangen door een smallere strook en veel groen.

Er loopt momenteel een haalbaarheidsstudie naar een (loop)brug over de IJsselallee, waarmee de campus en het Hanzekwartier verbonden zouden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *