Tattoo: ‘Alleen voor vandaag’

“Ik ben iets langer dan een jaar clean van een alcohol- en automutilatieverslaving. Daarnaast kampte ik een heel lang tijd met een depressie. In de drie letterfiguren staan de woorden ‘alleen voor vandaag’, want ik hoef het allemaal nog niet te weten. Niet wat er over een maand gebeurt, maar ook niet wat er morgen aankomt.

Daaronder staat ‘Yes I can’. Dat herinnert mij eraan dat ik alles kan, zonder daar altijd een ander voor nodig te hebben. Elke keer als ik naar de tatoeage kijk, realiseer ik me hoe sterk ik ben geworden. Ik heb mijn leven weer kunnen opbouwen en mag eindelijk genieten van een leven zonder verslaving.”

Michelle van den Brink,
derdejaars lerarenopleiding lichamelijke opvoeding

Tekst: Helen van Wincoop
Foto: Herman Engbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *