Tattoo: ‘Verandering is permanent’

“Dit kleine planeetje met een ring eromheen heb ik in 2021 laten tatoeëren. Veel mensen denken aan Saturnus, maar het is Uranus. In de astrologie staat die planeet voor verandering. Ik zat destijds in een turbulente periode waarin ik besefte dat verandering permanent is; je kan er vrij weinig tegen doen. Ik ben vaak erg kritisch op mezelf waardoor ik in een moeilijke en mentaal-slopende periode terechtkwam. Daarvoor ben ik ook naar de psycholoog gegaan.

Die keuze staat voor mij symbool voor zelfontwikkeling en verandering. Tijdens de sessies ontdekte ik dat ik op dat moment heel anders was dan wie ik was als tiener, maar dat ik nog steeds hing in de problemen waar ik toen mee kampte. Als ik het nodig heb, kan ik naar de tattoo kijken; dat geeft mij rust.”

Kris Harland, student Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs


Tekst: Helen van Wincoop
Foto: Herman Engbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *