Buitenkant: ‘Ik ben maximalistisch’

In de rubriek ‘Buitenkant’ vertellen studenten over hun uiterlijk. Deze keer: Jesmer Broersma (24), vierdejaars communicatie.

Veel sieraden! Hebben ze een speciale betekenis?

“Het begon met één ring, en toen waren het er opeens tien. Ook draag ik altijd een horloge, oorbellen, meerdere kettingen en piercings: ik ben maximalistisch. Eén van de ringen hebben mijn ouders meegenomen van vakantie, daar zit een tijgeroog in. Staat voor zelfvertrouwen en innerlijke kracht.”

“Mijn sieraden zijn voor mij een manier om mezelf uit te drukken: ik voel mij er krachtiger door. Ik kan soms best onzeker zijn, omdat ik vroeger ben gepest vanwege mijn seksuele geaardheid. Tegenwoordig heb ik die onzekerheid meer onder controle: ik draag nu wat ik zélf wil.”

Wat is typisch Jesmer?

“Het moet bij de trends van nu passen, maar óók lekker zitten. Vroeger was ik heel basic. Een skinny jeans, of gewoon een spijkerbroek met een trui erop. Maar nu experimenteer ik liever. Wijdere broeken, of juist een crop top. I ben 1.94 meter: er wordt toch wel naar mij gekeken.”

Waar koop je jouw kleding het liefst?

“Het liefst online, bij Asos: daar hebben ze alle maten. Maar dit shirt heb ik zelf gehaakt. In februari liep mijn stage af, en had ik opeens veel vrije tijd. Meestal ga ik dan de stad in, dingen kopen. Niet erg goed voor mijn portemonnee. Dus ben ik nieuwe hobby’s gaan zoeken, en haken bleek erg ontspannend.”

“De tutorials volg ik via TikTok. Ik begon met een spencer, inclusief schoonheidsfoutjes. Daarna volgde dit shirt: ik krijg er vaak complimenten over. Extra leuk wanneer je het zelf hebt gemaakt, natuurlijk.”

Is dit jouw eigen haarkleur?

“Nee, ik denk dat ik in het afgelopen jaar wel vier keer mijn haar heb geverfd. Van oranje naar donkerbruin, donkerkoper en nu ben ik witblond. Maar ik zit alweer te kijken naar iets nieuws. Mushroom brown is nu een trend: dat lijkt me wel wat.”

Tekst: Michelle van der Molen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *