Buitenkant: ‘Met mijn lengte shop ik het liefst online’

In de rubriek ‘Buitenkant’ vertellen studenten over hun kledingkeuzes en uiterlijk. Deze keer: Demy Ramos (19), eerstejaars Social Work op Windesheim.

Leuke broek! Is dat een cargo?

“Ja! Vroeger droeg ik alleen maar skinny jeans, en ging ik met de trends mee. Maar de laatste paar jaar trek ik vooral aan wat ík leuk vind. Ik droeg cargo’s al voordat ze in de mode waren. Het zit wat losser, net als parachutebroeken. Ook leuk.”

Waar shop jij het liefst?

“Ik ben 1.78 meter en winkel daarom het liefst online, bij bijvoorbeeld Fashion Nova. Daar kan ik op de modellen alvast zien hoe de broeken staan qua lengtemaat, en recensies lezen. In de winkel moet ik soms vijf paar passen, en dan nog zijn ze het allemaal nét niet. Wat dat betreft is het wel fi jn dat cargo’s een trend zijn geworden: daardoor bieden winkels meerdere maten aan en heb ik opeens veel meer keuze.”

Sta jij ’s ochtends lang voor de kast?

“Ik vind kleding stylen heel erg leuk; mijn moeder vraagt mij vaak om advies. Maar ik sta hooguit een kwartier voor de kast, en alleen als ik echt niet weet ik aan moet. De kleuren moeten wel matchen, vind ik. Zoals nu: mijn schoenen en tas zijn allebei blauw. Ik draag bijna altijd Jordans, al sinds ik klein ben. Ik heb zelfs nog een babyfoto waarop ik Jordans aan heb. Mijn vader en broertjes dragen ze ook.”

Moeten jouw sieraden matchen?

“Niet per se, die draag ik vooral vanwege de betekenis. Ik heb altijd dezelfde ketting om. Die wilde ik al jaren en heb ik uiteindelijk van mijn moeder gekregen voor kerst. Mijn naam staat erop. Ook mijn ringen zijn speciaal voor mij. De ene gekregen van mijn beste vriendin, de ander is een erfstuk. Mijn oma gaf ´m aan mijn moeder voor haar achttiende verjaardag. Mocht ik later een dochter krijgen, dan gaat de ring weer door naar haar.”

Tekst: Michelle van der Molen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *