Stemming: Zijn de nineties weer hot voor studenten?

Oversized jassen en geföhnde kapsels! Terug naar de mode van de jaren ’90. Is dat hip of verschrikkelijk?

Ik denk dat de jaren ’90 veel studenten van nu aanspreken. Dunne wenkbrauwen bijvoorbeeld, dat vinden veel jongeren mooi. Zelf vind ik het haar van de nineties echt prachtig! Vooral de groot geföhnde kapsels, blow-outs noemen ze die. Ik heb niet de energie om dat te onderhouden, maar voor mijzelf zou ik zo’n kapsel heel mooi vinden.”

Kes, student Global project and change management

“Ik denk aan de muziek! Ik luister veel naar Queen, dat vond ik altijd al leuk. Mijn muzieksmaak heb ik van mijn ouders, zij luisteren graag naar de nerveuze en punky muziek van DoeMaar. Ik draag zelf alleen maar oversized kleding. Maar bijvoorbeeld een low-waist broek doe ik echt niet aan! Al vind ik het wel heel mooi wanneer andere mensen die dragen.”

Sanne, student Journalistiek

“Mijn vriendin en ik hebben laatst een feestje gegeven in de stijl van de 90’s. We draaiden allemaal hiphop muziek uit die tijd en hadden iconische series opstaan, zoals Friends. Ik vind het ook grappig om de fashion trends uit de 90’s weer terug te zien, zoals low-rise jeans. Alleen die afschrikwekkende Goth Style die toen populair was, die vind ik echt verschrikkelijk.”

Romian, student Hbo-ict

“Ik denk aan baggy broeken, glitters en alles mismatched. De Uggs laarzen vind ik echt heel top. Vroeger vond ik ze verschrikkelijk. Maar ik heb geleerd ervan te houden doordat mensen nu de nineties mixen met de kledingstijl van tegenwoordig. Met baggy jeans en een blazer bijvoorbeeld. Maar de velours trainingspakken die mensen vaak droegen met Uggs, die kunnen nu echt niet meer!”

Patricia, student journalistiek

Flippo’s! Die heb ik zelf nog verzameld, ik vond ze geweldig. Ook luister ik veel naar de muziek uit de jaren ’90: de rock ’n roll van de Red Hot Chili Peppers bijvoorbeeld, ik heb het allemaal van mijn moeder. De technologie van de jaren ’90 was verschrikkelijk, dat je voor muziek met een Walkman rond moest lopen in plaats van je telefoon.”

Joep, student journalistiek

Tekst en foto’s: Daniëlle Pathuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *