Stemming: Flirten via je telefoon of in real life?

Na twee jaar lang online flirten door corona kan het eindelijk weer in real life. Wat doen studenten liever?

“In real life flirten vind ik veel natuurlijker en minder ongemakkelijk. Zo praatte ik een tijdje online met een jongen die ik al in het echt kende, maar het gesprek was heel cliché. Hij zei alles wat ik wilde horen. Toen we elkaar in het echt zagen, was het een grote tegenvaller. Daarna was het gelijk ook klaar.”

Jiske, student Journalistiek

“Ik vind online flirten makkelijker, want je zit veilig achter een schermpje. Toch heeft dat soms ook nadelen: er was een keer een jongen die ik had afgewezen. Zelfs toen ik hem had geblokkeerd bleef hij berichten sturen met een nieuw nummer. Inmiddels heb ik een vriend, dus hoef ik niet meer te flirten. Ik heb hem in real life, via vrienden, ontmoet.”

Daniëlle, student Communicatie

“Online flirten is zo makkelijk; iedereen kan wel wat sturen. In real life is er een grotere drempel en dat maakt het spannender. Toch praat je wel sneller via Snapchat. Soms gaat dit fout: een vriend stuurde een keer per ongeluk een flirterig berichtje naar mij in plaats van diegene waarvoor het was bedoeld! Ik heb het gelijk opgeslagen. ”

Tolunay, student Journalistiek

“Natuurlijk flirt ik wel eens online, maar real life heeft mijn voorkeur. Ik gebruik online meer als hulpmiddel. Een keertje praatte ik online met een meisje en we hadden afgesproken op een feestje. Toen ik haar daar eindelijk zag, durfde ze niet met mij te praten. Waarom? Mijn tweelingbroer was er ook, dus wist ze niet wie van de twee ik was. ”

Mischa, student Elektrotechniek

Online is de kans groot dat je een opmerking of grapje verkeerd begrijpt. Ook kunnen mensen heel anders zijn dan dat ze zich voordoen. Daarom flirt ik het liefst in real life. Ik ken mijn vriendin ook uit het echt. Ik heb haar online een berichtje gestuurd om een keer af te spreken. Dat gaat gewoon veel makkelijker.”

Rutger, Student Calo

Tekst en foto’s: Serena Caruso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *