Buitenkant: ‘De kunstschool leerde me mijzelf te accepteren’

Chantal van Voorst (23)
Tweedejaars docentenopleiding Engels

Vrolijke blouse! Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

“Mijn stijl verandert elke week. Op dit moment is het een soort piratenstijl. Om het eigen te maken, gooi ik er wél vaak een felgekleurde funky blouse bij. Ik heb dan ook meer dan vijftig blouses.”

Is je kleding altijd zo kleurrijk geweest?

“Ik geef de schuld aan het Cibap, waar ik op zat voordat ik bij Windesheim kwam. Toen ik met die opleiding begon droeg ik alleen maar zwart, als een soort verhulling. Maar de kunstschool heeft me geholpen om mezelf te accepteren en te laten zien wie ik ben. Nu denk ik vooral: als ik me er maar comfortabel in voel, dan kan mij niks gebeuren!”

Leukste compliment ooit?

“Vorig jaar op stage nog. Ik stond buiten het lokaal te wachten, kwam er een leerling naar buiten. Die zei heel vrolijk: ‘Oh, het is die vrouw met die gave kleding!’ Ik heb achttien piercings en meer dan zeventig tattoos. Ik word straks geen standaard leraar! De middelbareschooltijd kan een moeilijke periode zijn. Het is belangrijk dat leerlingen verschillende voorbeelden krijgen en door mij misschien denken: zo kan ik mij dus ook kleden, als ik dat wil.”

Welke haarkleur heb je eigenlijk?

“Haha, half paars, half geel! Het waren restjes verf die ik nog op moest maken. Ik was 15 toen ik begon met het verven van mijn haar en heb sindsdien mijn eigen haarkleur niet gezien. Ik vind het leuk om te kijken hoe licht ik mijn haar kan bleken en verf het elke maand in een andere kleur. Gaat het dood, dan scheer ik alles er gewoon af. Dat heb ik nu al drie keer gedaan. Eén keer omdat het misging, de andere keren gewoon omdat ik het wou.”

Tekst: Michelle van der Molen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *