Buitenkant: ‘Ik keek op naar mensen in pak’

In deze rubriek vertellen studenten over hun uiterlijk. Deze keer: Levy Joshua Flohr (23), eerstejaars Finance Tax & Advice.

Net pak! Bijzondere dag vandaag?

“Acht van de tien keer draag ik een pak: dat is wat voor mij het lekkerst zit. Vanbinnen zijn ze superzacht, en dubbel gevoerd – dus warm. Een goed pak voelt eigenlijk net als een heel luxe joggingpak, op een luie zondag draag ik ’m ook.” 

Hoe zag je er vroeger uit? 

“Vroeger droeg ik vooral oversized hoodies en bandshirts. Ik keek op naar mensen hogerop in het bedrijfsleven, gekleed in pak, en dacht dat het niet voor mij was weggelegd. Tot ik vier jaar geleden voor mijn mbo-opleiding international business met steeds meer grote bedrijven ging werken. Vanaf toen zette ik mezelf neer op de manier zoals ik wil dat anderen mij zien. Als een serieus persoon, die zijn zaken op orde heeft.”

Wat vinden anderen van jouw stijl?

“Mijn pak, in combinatie met mijn piercings, tunnels en tatoeages, doet mensen nog wel eens verbazen. Maar het is 2022! Er is meer openheid en ik krijg er nooit rare opmerkingen over. Bij mijn studie val ik natuurlijk wel op. Vooral docenten zijn nieuwsgierig: deze kledingstijl, dit werk, maar wél piercings en tattoos.”

Hoeveel geld besteed je aan een pak?

“Dat ligt aan de kwaliteit en de service. Krijg ik ’m zo in een tas mee, dan zou ik niet meer dan 300 euro uitgeven. Maar wordt alles op maat gemaakt, dan heb ik er maximaal 900 voor over. Het is iets wat ik af en toe koop voor mezelf, als beloning. Zonder pak herkennen mensen mij niet meer zo snel, dit is echt Levy.” 

Tekst: Michelle van der Molen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *