‘Mag ik iets vragen?’

Hogeschool Windesheim, met zijn gangetjes en trappetjes, deuren en drempels, is een crime voor rolstoelbezitters. Dat is wat Collegevoorzitter Inge Grimm ontdekte toen zij op 5 oktober in een rolstoel de campus doorkruiste.

Waar ‘normale’ studenten en medewerkers probleemloos aan voorbij kunnen gaan, wordt in een rolstoel een ware uitdaging. Alles duurt langer, is moeizamer, is niet berekend op jouw bestaan.

Week van de Toegankelijkheid

De rolstoelrit is een van de activiteiten die Windesheim organiseert in het kader van de Week van de Toegankelijkheid (3 t/m 8 oktober) in samenwerking met onder andere het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs en de landelijke studentenvakbond LSVB. Daarnaast werd op dezelfde dag de hoofdingang van gebouw H afgesloten om iedereen die daar gebruik van wilde maken, net als rolstoelgebruikers, te dwingen om heel goed na te denken over hoe ze van A naar B konden komen. Dat viel velen niet mee. Maar dat moeten rolstoelgebruikers dagelijks.

Tekst: Marcel Hulspas
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *