Test: Belegde broodjes

Windesheim Zwolle heeft sinds kort een eigen SPAR-supermarkt op de campus. Die verkoopt zowel verse belegde broodjes als voorverpakte. Hoog tijd voor een test.

Vers bereid broodje carpaccio

We halen maar meteen zo’n vers belegd broodje dat ter plekke gesmeerd wordt op het ‘foodplein’ door de medewerkers van de Windesheim-SPAR. Het stokbrood smaakt lekker vers! Net als de carpaccio waarop kaas, saus en wat sla met pijnboompitjes zitten. Gewoon lekker, concludeert de jury unaniem. Het etiket op de zak waar het broodje in zit geeft wel een tikkeltje te weinig prijs over de ingrediënten.
Cijfer: 7,5 plus

SPAR verpakt broodje kaas

Het verpakte broodje kaas uit de koeling van de SPAR is wat saai maar smaakt goed. De jury schrikt echter van de datum op de verpakking! Hoe is het mogelijk dat dit broodje nog tien dagen verkocht kan worden? Dit moet wel een fabrieksproduct zijn vol conserveringsmiddelen. De prijs, 2 euro, is hoog vergeleken met het verse bolletje kaas van Windesheims koffiecorner (€1,16).
Cijfer: 5,5

SPAR verpakte sandwich geroosterde kip

Oeps. Pas ná het proeven van dit verpakte broodje checkt de jury de datum: die blijkt één dag over de datum! De blokjes kip zien er heel fabrieksachtig uit (is dit wel echt kippenvlees?) en ook het sponzige brood lijkt gemaakt in een of andere machine. Ondanks alles is de smaak van deze kippensandwich niet verkeerd.
Cijfer: 5,5

Vers bereid broodje gegrilde kip

Soms doet een scheve verhouding aan ingrediënten een gerecht de das om. Dat is het geval met dit vers bereide broodje gegrilde kip. Er zitten veel te grote schijven komkommer op en veel te kleine stukjes kip. Op de verpakking wordt trouwens niet vermeld dat het om een Indisch broodje gaat, met atjar en pittige kruiden. Daar moet je maar net zin in hebben!
Cijfer: 6 plus

Vers bereid broodje pulled salmon

Liefhebbers van brood met vis, truffelsaus en veel uien kunnen hun hart ophalen aan deze versnapering. Hij smaakt precies zoals je verwacht! De prijs, €4,25, is geen goedkope manier om je honger te stillen. Ook vraagt de jury zich af of dit stokbrood niet wat lastig eten is in een collegezaal of praktijkruimte: voor je het weet vallen er stukjes zalm af!
Cijfer: 7,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *