Tattoo: Overleden moeder

“In 2018 overleed mijn moeder. Een tijdje daarna, op haar verjaardag, liet ik deze tattoo zetten. Ik heb eigenlijk helemaal geen goede band gehad met haar. Door iets wat in het verleden is gebeurd, heb ik zelfs vier jaar geen contact met haar gehad. Vlak voor haar overlijden heb ik haar proberen op te zoeken, maar toen was het al te laat.”

Mijn roots

“Ik vond het toch belangrijk haar te kunnen herinneren met iets blijvends zoals een tatoeage; ze blijft mijn moeder. De tattoo is de handtekening van mijn moeder die overloopt in haar geboorte- en overlijdensdatum, waarna die uitmondt in de nationale bloem van de Filipijnen.”

“Haar overlijden heeft mij veel laten nadenken over hoe haar leven was. Ze groeide op in de Filipijnen; waar mijn roots dus ook liggen. Pas ná haar overlijden wilde ik mij verdiepen in waar zij nou eigenlijk vandaan kwam.”

Kimberly Verhoeven
tweedejaars journalistiek

Tekst: Helen van Wincoop
Foto: Gerben Rink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *