Stemming: Is online gokken veel te verslavend?

Sinds vorig jaar is online gokken legaal en gokbedrijven maken volop reclame. Gaan studenten daardoor te veel gokken?

“Ik gok regelmatig op voetbalwedstrijden. Het werkt verslavend: als je op vijf wedstrijden tegelijk inzet, is de kans dat je er één wint groter. Ik ben dan soms een paar honderd euro kwijt, maar ik blijf het leuk en spannend vinden. Ik vind het wel slecht dat er reclame voor wordt gemaakt, dat is vergelijkbaar met promoten van roken.”

Leon, student Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

“Ik vind online gokken maar tricky. Je weet nooit zeker waar je geld heen gaat en de kans dat je wint, blijft klein. Ik snap hoe ze die reclames maken, maar ze kloppen natuurlijk niet. Daarin wordt gepraat over ‘snel en makkelijk geld verdienen’ en juist dat is gevaarlijk. Zeker nu er veel studenten zijn met torenhoge studieschulden.”

Ilse, student HBO-Rechten

“Ik hou van voetbal kijken, maar wanneer ik een ‘betje’ op TOTO plaats, maakt dat het toch spannender. Ik snap dat het wordt gepromoot, want het is vermaak. Toch blijft het een verslaving met slechte gevolgen. Als je naar mijn score kijkt, heb ik meer verloren dan gewonnen. Ik denk dat ik inmiddels honderd euro kwijt ben.”

Harm Jelle, student Journalistiek“

Ik heb zelf nog nooit online gegokt, want het risico om te verliezen is te groot. Ik vind het niet goed dat er reclame voor wordt gemaakt. Ze maken mensen enthousiast voor een spelletje waarin je snel geld kan verliezen. Mensen komen zo sneller in de verleiding, omdat het leuk lijkt om te doen. Dit kan gevaarlijk zijn voor verslavingsgevoelige studenten.”

Vera, student Verpleegkunde“

Ik zet meestal kleine bedragen in, omdat ik verslavingsgevoelig ben. Ik stop daarom altijd een tijdje als ik wat weddenschappen heb gedaan. Met een kleine inzet kun je ook grote prijzen winnen. Zo voorspelde ik ooit alle zes Champions League wedstrijden goed. Mijn €2,00 werd ruim €800,00! Maar eerlijk toegegeven: dat is een van de weinige keren dat ik wat heb gewonnen.”

Boy, student Journalistiek

Tekst en foto’s: Serena Caruso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *