Binnengluren: ‘Dit huis was vroeger een bordeel’

Het ene studentenhuis roept iets meer ‘student’ dan de ander. Het ‘Bordeel’ van Thessa (22), Lars (24) en Dylan (22) is altijd open voor gezelligheid.

De deur staat altijd uitnodigend open. “Dat is eigenlijk meestal zo. Veel mensen komen af en toe even langs”. Af en toe wippen er zelfs onbekenden even langs, omdat de gezelligheid hen naar binnen trekt. “Dat vinden wij alleen maar leuk. Soms blijven ze een kwartiertje, maar soms ook de hele avond.”

‘Het Bordeel’

Zoals de meeste studentenhuizen, heeft ook dit huis in het centrum van Zwolle een leuke naam. Geïnspireerd op zijn oude functionaliteit, heeft het huis van technische bedrijfskundestudente Thessa, bedrijfskundestudent Lars en ICT-student Dylan de naam ‘Het Bordeel’ gekregen. “Aan de gigantische ramen is goed te zien waar het pand voorheen voor gebruikt werd. Én de grootte van de verschillende kamers zal ook perfect zijn geweest”.

Op de spelletjeskast staat een torso van een naakte vrouw. Ook erg in stijl. De torso is ooit ergens vandaan “geleend” en staat nu als een beschilderd pronkstuk op de kast. Het huis is prachtig opgeruimd, ingericht met vrij luxe ogende meubels en de keuken is van een hoger kaliber dan die in elk ander studentenhuis. Er is zelfs een vaatwasser!

Elke bewoner heeft een eigen verdieping, elk te bereiken met een steil trappetje. Thessa heeft een hele kelder voor haarzelf. De kamers zijn ruim, en weerspiegelen de persoon in kwestie perfect.

Spelletjes, spelletjes, spelletjes

Het eerste wat opvalt wanneer je ‘Het Bordeel’ binnentreedt, is de kast die bijna ontploft van de spelletjes. “Wij spelen héél veel spelletjes, we hebben zelfs Stef Stuntpiloot voor acht personen!” Op de kast staan mooie spullen (in “bruikleen”) die je in zowel een bordeel als een studentenhuis zou kunnen vinden, en daar tegenover is een muur gevuld met polaroids van de herinneringen die binnen deze vier muren gemaakt zijn.

Kruipend naar huis

De ligging van het huis is voor elke student een droom. Eén hoekje om, en je staat met een biertje in je hand te dansen onder de discolamp van studentencafé Het Vliegende Paard. “De locatie is echt geweldig. Je kan je jas thuislaten, of even snel op en neer naar huis als je niet te veel wilt neerleggen voor een shotje.”

Tekst: Helen van Wincoop
Foto’s: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *