‘Bruismuisjes’ op avontuur in hartje Zwolle

Hoe leer je studentenstad Zwolle beter kennen en tegelijk een hoop medestudenten? De nieuwe eerstejaars van Windesheim namen een duik in ‘Zwollopoly’.

Het centrum van Zwolle is deze tweede ochtend van de introductie al vroeg gevuld met gekleurde shirtjes, gestalde fietsen en bijzondere activiteiten. Het is allemaal onderdeel van het door Buro Ruis bedachte ‘Zwollopoly’: In de stijl van Monopoly wandelen de eerstejaars een soort speurtocht door de stad. Op hun spelbord staan verschillende locaties en spellen, waarbij ze stickers kunnen verzamelen.

Een stoet verpleegkundestudenten in roze shirts komt aanlopen. “We zijn op weg naar de Mc Donalds”, vertelt een van de ‘Bruismuisjes’ (zoals de eerstejaars liefkozend genoemd worden tijdens de introductie). Het restaurant is het eerste vlak op het speelbord. Een goed begin van deze zonnige dag in Zwolle.

Stijn en Willemijn zijn de Bruismentoren van deze klas. Ze zijn vanochtend vroeg opgestaan op de Bruiscamping. “Maar we hebben prima geslapen in de tent”, vertelt Stijn. “Ik was binnen vijf minuten weg.” Willemijn kijkt hem lachend aan. ‘Jij was echt een worm in de tent, zoveel bewoog jij.” Ondanks het korte nachtje trekken ze vol enthousiasme met hun groepje eerstejaars naar het centrum van Zwolle.

Stijn en Willemijn met hun Bruismuisjes

Stop twee op de Zwollopoly-kaart is bij café De Gezelligheid. Er is een opgeblazen rodeostier waarop de studenten zo lang mogelijk moeten blijven zitten. Dat klinkt gemakkelijk, maar er is een twist: de omstanders kunnen aan touwen trekken, waardoor je heen en weer geslingerd wordt.

Isis en Jort

De eerste die de stier uitdaagt is Jort. Hij houdt het even vol, maar ligt na een paar seconden op het springkussen eronder. Ook Isis heeft het zwaar: ‘Die stier is veel te zacht, dus je ligt eigenlijk op de grond.’ Jort kijkt naar de touwen. ‘Het is leuker om mensen van de stier af te gooien. Je hoopt natuurlijk dat ze keihard vallen,’ zegt hij met een knipoog.

Even verderop torent een springkussen boven de winkels uit. Amber is de allereerste die de uitdaging aandurft: bouw een zo hoog mogelijke toren met bierkratjes en klim naar boven. In het begin bouwde Amber drie kratten, maar toen ze haar tactiek eenmaal had gevonden vloog ze naar boven: op een stapel was maar liefst elf kratten!

Amber beklom een toren van elf kratten

‘Ik vond het best eng!’ Amber staat inmiddels weer veilig met twee benen op de grond. ‘Je hebt eerst niet door hoe hoog je bent, maar dan begint het te wiebelen.’ Achter haar begint de volgende ‘Bruismuis’ met dezelfde tactiek.

Met temperaturen van boven de twintig graden kan een spel met water niet ontbreken. Roeivereniging Boreas bedacht daarom een spannende estafette: de eerstejaars moeten eerst verschillende kledingstukken aantrekken en vervolgens zo snel mogelijk naar de overkant, met een peddel met daaraan een beker water.

Judith, lid van de studentenvereniging, begeleidt het spel als scheidsrechter. “In 2017 ging ik zelf mee met de Bruisweken. Ik keek er eerst erg tegenop, want het blijft toch spannend met al die nieuwe mensen en dingen buiten je comfort zone. Maar het was uiteindelijk geweldig. Ik had het niet willen missen. Ik vind het daarom ook zo leuk om nu mee te mogen helpen.’

Heb je zelf een leuke foto of een nieuwtje over de introweek? Mail naar win@windesheim.nl

En vergeet niet om elke dag  even ons foto album op Facebook te checken: ‘Introductieweek 2022’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *