Bruisconcert: ‘Bij Flemming gaat het gejoel harder’

Het is 20:00 uur. Na een dag vol Bruisactiviteiten staan de eerstejaars van Windesheim nieuwsgierig voor het podium van het Bruisconcert in Park de Wezenlanden.

Hedon en Buro Ruis hebben een mooie line-up gecreeërd: Wies, Blanks en Flemming komen de studenten vermaken met hun hits, terwijl de bar zorgt gezelligheid en drankjes.

Het Wezenlandenpark toont een ander gezicht. Zodra je er binnenloopt stuit je op een massa mensen, verzameld rondom het gigantische podium. Honderden fietsen zijn netjes bij elkaar gestald.

Mensen zijn blij en kletsen fanatiek met elkaar terwijl een koud biertje in hun handen rust. Munten zijn te halen bij een automaat om de verkoop sneller te laten lopen.

De langste rij staat voor de wc’s: zeker 40 minuten zal je het op moeten houden. Geen wonder dat velen gebruik maken van de bosjes in het park.

Één ding is overduidelijk; de meeste mensen wachtten vol spanning op de sluitende act Flemming. Dan gaat opeens het gejoel een tikje harder en mensen springen bij elkaar op de schouders: Flemming betreedt het podium.

‘Amsterdam’, ‘Zij Wil Mij’ en ‘Automatisch’ worden hard meegezongen door het hele terrein.
Ook doet Flemming veel covers van populaire nummers, zoals ‘Sterrenstof’ en ‘Feesttent’.

“Flemming is echt geweldig! De sfeer is top en die meezingers zorgen dat iedereen kan meegenieten”, roept Jonna enthousiast.

Foto: Jasper van Overbeek

Het wordt een lange Bruisdag, maar de meeste eerstejaars heben het enorm naar hun zin tussen de dreunende geluidsboxen. Toch vertrekt een aantal studenten wat eerder, op zoek naar rust op een terrasje of bij iemand thuis. Maar er zijn ook eerstejaars voor wie het feesten niet lang genoeg kan duren: zij duiken na het concert gewoon weer de kroeg in.

Heb je zelf een leuke foto of een nieuwtje over de introweek? Mail naar win@windesheim.nl

En vergeet niet om elke dag  even ons foto album op Facebook te checken: ‘Introductieweek 2022’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *