‘Dit jaar is de intro voor het echie’

Na een lange zomer is de campus weer gevuld met eerstejaars en de mentoren en docenten die hen wegwijs maken op Windesheim. Er mag dit jaar ook weer gewoon gefeest worden. En daar heeft iedereen zin in.

Het is nog stil deze eerste ochtend van de introweek, bij X-gebouw van Windesheim. De eerste voorbereidingen worden getroffen en op het grasveld staan felgekleurde ligstoeltjes en zitzakken om de studenten te verwelkomen.

Carmen is al vroeg op het festivalterrein

Carmen is er al vroeg. Ze wacht op andere groepsgenoten die ze eerder ontmoet heeft tijdens de introductie van studievereniging Waltertje. Is ze klaar voor de Bruisweken? “Ik heb veel zin in nieuwe mensen ontmoeten en de stad ontdekken. Natuurlijk ook in het studentenleven.”
Daar komen haar groepsgenoten al aan, op hun geelblauwe NS-fietsen.

Isabelle is daar één van: “Ik heb zin in een feestje! Verder ben ik erg benieuwd naar wat me allemaal te wachten staat.” Dag twee lijkt haar toch het leukst, vanwege het Bruisconcert met onder andere Flemming. “Morgen heb je het eerste nachtje gehad en heb je nog lekker veel energie. Er staan leuke dingen op het programma en dan ken je iedereen een beetje, dus ik heb alle vertrouwen in morgen.”

Ze zijn niet de enigen. Overal op de campus zie je studenten sjouwen met hun bagage en fietsen. Toch heeft iedereen een grote glimlach op het gezicht. In kleine groepen vertrekken ze richting de Bruiscamping.

Docent Viona Groenheide van de opleiding Finance, Tax and Advice, geeft aan het begin van de dag de opleidingsintroductie aan haar FTA-studenten. Het is hun eerste kennismaking met de opleiding. “Ik begin met een praatje over mezelf en de studie. Daarna laat ik de eerstejaars los met de bruismentoren.”

Stan is één van de bruismentoren van FTA. Lachend: “In principe zijn we hier voor hen, maar stiekem ook een beetje voor onszelf, want wij hebben de Bruisweken nooit zelf op deze manier kunnen ervaren door corona. Vorig jaar was het ingekort en waren de activiteiten vooral in de binnenstad. Dit jaar is het voor het echie op de camping en met festivals. Het wordt één groot feest!”

Buiten staan Willemijn en Stijn met kartonnen borden met daarop ‘Verpleegkunde’. Ook zij begeleiden eerstejaars. “We beginnen met een intro en spelletjes en daarna gaan we door naar de camping.” Waar hebben ze het meest zin in? Willemijn en Stijn kijken elkaar lachend aan: “Sowieso in het festival.” Mogen ze ook drinken? Ze wijzen naar de groene bandjes om hun pols. “Een paar drankjes voor de gezelligheid”, zegt Willemijn met een knipoog.

Bruismentoren Willemijn en Stijn

Heb je zelf een leuke foto of een nieuwtje over de introweek? Mail naar win@windesheim.nl

En vergeet niet om elke dag  even ons foto album op Facebook te checken: ‘Introductieweek 2022’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *