Bruiscamping: ‘Het was vannacht zó nat en koud’

8:00 uur, het is vroeg op de Bruiscamping in Zwolle. De brakke kopjes van de nieuwe eerstejaars van Windesheim staan in de rij voor de douches en het ontbijt. Nog niet helemaal bijgekomen van de nacht.

Want ze hebben maandagavond hun studententijd ingeluid met een knaller. De Zwolse Voorstraat, bij studentencafé Het Vliegende Paard, stond bomvol. En de silent disco in de soos van studentenvereniging ZHTC was een groot succes. Dus het bleef lang onrustig op de camping vannacht.

Op de camping, gelegen op het terrein van SV Zwolle, staat een horde aan geel-, groen-, blauw-, roze-, en roodgekleurde shirtjes. Alle studenten proberen de grote tent binnen te komen om te beginnen aan het ontbijtje.

Verderop, bij de honderden tentjes, is nog niet iedereen helemaal wakker.

Jiske en Sofie zijn vandaag een tikkeltje vermoeider dan de dag ervoor op het Windesheimfestival. En dat valt ook te verklaren. “Onze tent was vannacht helemaal koud en nat”. Sofie wil nog even benadrukken dat ze het knap vindt dat ze nog kan lopen, na alle bacardi cola’s die gisternacht genuttigd zijn.

Uit een ander tentje klinkt opeens gegiechel. Bruismentor Aline ritst het tentdoek een stukje open. “Het was vannacht zó nat en koud”.

Jiske en Sofie
Aline

Niet álle Bruismuisjes (zo worden de kersverse studenten liefkozend genoemd) slapen op de camping. Douwe is daar één van. “Wegens slaapproblemen mag ik thuis slapen.” Voor hem was het duidelijk nodig om zijn rust goed te pakken. “Het Paard zat helemaal vol, ik zat ook vol…met alcohol.”

Douwe

In een hoek zit Merle aan een picknicktafel. Ze ziet er aangeslagen uit. Vanochtend moest zij extra vroeg op. Ze was gisteren namelijk betrapt met een alcoholische versnapering, wat wegens haar rode 18-min bandje niet zo werd gewaardeerd. Als straf moest ze voor dag en dauw aan de corvée.

Tess komt, bepakt met een gigantische make-up tas, Merle vergezellen. Ze mopperen over een orkest op het poppodium gisteravond. “Je zet toch geen orkest neer voor studenten, zeker niet op dat tijdstip.

De plamuurlaag zit erop, en de Bruismuisjes zijn klaar voor een dag vol Bruisactiviteiten in de stad. En natuurlijk wordt er uitgekeken naar het grote Bruisconcert vanavond.

Heb je zelf een leuke foto of een nieuwtje over de introweek? Mail naar win@windesheim.nl

En vergeet niet om elke dag  even ons foto album op Facebook te checken: ‘Introductieweek 2022’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *