‘Ik word vooral warm van de foodtrucks’

De nieuwe Windesheimstudenten kregen vanochtend een warm onthaal op de campus. Na de eerste kennismaking met hun studiegenoten konden ze chillen op het festivalterrein dat speciaal werd ingericht voor de intro.

Maandagochtend 29 augustus, 9.00 uur. De rust vóór de storm. Over een klein uurtje zullen alle kersverse studenten zich uit de collegezalen verplaatsen naar het plein vóór gebouw X, waar zij kunnen gaan genieten van de foodtrucks, dj en natuurlijk alle nieuwe gezichten.

Het festivalterrein before
Het festivalterrein een paar uur later

Een uur later trekken de wolken boven Zwolle op en wordt het steeds gezelliger op de campus.

De eerstejaars journalistiek studenten Sofie, Jiske, Isa, Floor en Eijse zitten als één van de eersten al op het gras van het festivalterrein rond gebouw X. Het enthousiasme komt langzaam maar zeker in de groep naar boven. “Ik word vooral warm van de foodtrucks!”

Sofie, Jiske, Isa, Floor en Eijse

De groep is net terug van de introductie van studievereniging Waltertje. “We zijn een beetje bijgekomen, maar we hebben er zin in.” De groep is druk bezig om elkaars vriendenboekje in te vullen, waarin groot geschreven staat: ‘Ik ben fan van Flemming’. Deze studenten gaan het leuk hebben tijdens het Bruisconcert.

Bruismentor Indy

Indy Roozendal (21) is dit jaar bruismentor en straalt in haar blauwe Bruiswekenshirt. Zin heeft ze zeker, maar gisteren overkwam haar een stressmoment. “De trapper van mijn fiets viel er opeens af, ik wist niet wat ik moest”. Haar vriend sprong te hulp. “Hij is ook mee, hij heeft gelukkig twee fietsen.”

Naast de groepjes die genieten van de crêpes, nachos of bijvoorbeeld een broodje beenham, wordt fanatiek Twister gespeeld. Een DJ zorgt ervoor dat de stemming er goed in zit.

Terwijl het ene groepje nog even tot rust komt, maakt het andere zich op voor de fietstocht naar de Bruiscamping.

Youri de Ruiter (21) is niet onbekend met de Bruisweek. In 2018 ging hij ook mee. Toen nog als aankomend journalistiekstudent, nu als aankomend student docent-Nederlands. “Ik herinner vooral nog de nachten van slecht slapen, én het Bruisconcert waar we een moshpit wilden gooien op zangeres Maan.” Hij hoopt dat er dit jaar weer kans is op een moshpit.

Youri deed al eens mee met de Bruisweek

Heb je zelf een leuke foto of een nieuwtje over de introweek? Mail naar win@windesheim.nl

En vergeet niet om elke dag  even ons foto album op Facebook te checken: ‘Introductieweek 2022’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *