Test: Winegums

Wie lekker wat snoepjes wil wegkauwen komt al snel uit bij winegums. Welke zijn het lekkerst?

Plus Zachte Winegum mix

Dit zijn de kleurige originele winegums die iedereen kent. De Plus verkoopt ze in een grote – maar foeilelijke – 500 grams zak voor slechts 1,59 euro. De smaak is vooral zoet. Ideaal om uit te delen op een schoolreisje. Ze zijn stevig en niet te hard. Maar na een tijdje kauwen plakken ze wel héél erg aan je tanden…
Cijfer: 5 plus

Haribo Goudberen
‘The original since 1922’ staat op de gouden verpakking. Openen van die zak gaat niet zo makkelijk, maar dan begint het jeugdsentiment: de beertjes zien er schattig uit en ruiken en smaken net zo fris en natuurlijk als de zelfgemaakte jam van oma. Deze gummies zijn zacht, soepel en plakken niet, waardoor je snel de hele zak leeg hapt. Niets meer aan doen!
Cijfer: 7,5

Red Band Duo winegums zoet zuur
Het duurste merk uit de test maar dan heb je ook wat. In de zak zitten zowel zoete als zuur gesuikerde gums. Van die zure explosie moet je wel houden, dat is een sensatie voor de een maar een marteling voor de ander. Maar de winegums zelf zijn zo lekker en fruitig, dat niemand er af kan blijven.
Cijfer: 7,5

Katja Yoghurt gums
Zonder gelatine, glutenvrij en vol natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Katja adverteert niet voor niets met ‘Alles Veggie’. Blijven we daarom steeds maar dooreten van deze wat vreemde suikerbommetjes? Of komt het omdat de yoghurt gums zo lekker zacht zijn (en misschien zelfs een beetje klef)? Is dit snoepje trouwens wel een winegum?
Cijfer: 6 plus

Lidl Love Hearts Suikervrij
Wie verliefd is, wordt helemaal blij van deze verpakking! Een lief klein zakje met rode hartjes en een pijltje erdoor. De gums zijn niet alleen suikervrij maar ook vegan: dus wat wil je nog meer als je het hart van je liefje wilt veroveren? Maar veel snoepen doen we hier niet van! De smaak is muffi g en erg saai. En ze vallen uit elkaar: dit lijkt meer op kwark dan op winegums!
Cijfer: 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *